A szőnyegpadló, azaz padlószőnyeg karbantartási tanácsai

A padlószőnyeg kétség kívül az egyik legkomfortosabb, legmagasabb kényelmi szintet nyújtó melegburkolat. Sokan választják otthonukba, sőt, közületek padlóburkolatának.

Ma már nagyon sok gyönyörű szép, puha, impozáns modern padlószőnyeg kapható a vékonyabb anyagtól egészen a luxusig. Otthonunk valamennyi helyiségeibe fantasztikus választás. Egy olyan nappaliba, ami nem közvetlenül a bejárat folytatásában kezdődik, igazán mutatós a padlószőnyeg. Azonban arra mindig ügyelni kell, hogy cipővel ne járkáljunk rajta. A szőnyegpadló akkor lesz sokáig tiszta és újszerű, ha csak mezítláb közlekedünk rajta. Különösképpen igaz ez a hosszú szálú shaggy padlószőnyeg esetében. Természetesen a közületi padlószőnyegekre más szabályok vonatkoznak, az nem hasonlítható össze a lakossági padlószőnyeggel.

Mára már bizonyított, hogy a padlószőnyegek nem növelik a porallergia kialakulását. Ezt több bevizsgáló intézmény is igazolja. A padlószőnyeg szálai a finom porszemcséket megkötik, így nem kerülnek újra a levegőbe. Porszívózással pedig eltávolítjuk a szőnyegpadló felületéről ezeket a finom porokat. Minden lakossági padlószőnyeget hetente fel kell porszívózni.

Mint minden szőnyeg, így a padlószőnyeg esetében is igaz, hogy a nem megfelelő karbantartás során hamarabb elveszíti esztétikai megjelenését.

Padlószőnyeg

Padlószőnyeg

Ha a padlószőnyeg felületére valamilyen folt kerül, azt speciális szőnyegtisztító szerrel kell eltávolítani. Fontos, hogy a tisztítószer használati utasításait mindig tartsuk be, különben a szőnyegpadló felülete károsodhat.

A szőnyegpadló élettartamát azzal is növelhetjük, ha a használati körülményeknek megfelelő színt és mintát választunk ki. Különösen igaz ez a közületi szőnyegpadlókra. A szőnyeg mintája azért is lényeges, mert hangulatot teremt, de textúrálja is a helyiséget. Nagyforgalmú helyekre célszerű sötétebb színt, vagy világos alapszínen sötét mintázatot választani.

Akár puha süppedős felületű, akár vékony, hurkolt padlószőnyegre esik a választás, a gondos karbantartás fontos része annak, hogy minden nap örömünket leljük benne. A szőnyegpadlók számtalan pozitív tulajdonságot tudhatnak magukénak, amik csakis a kényelmünket szolgálják. Gyerekszobában, óvodákban, rendezvénytermekben, lakossági és közületi szinten is teremthetünk velük egy csipetnyi luxust.

A padlószőnyeg olyan hangulatot és stílusosságot sugároz, amellyel minden nap örömmel élünk együtt. A padlószőnyeg otthon is és intézményekben is maximális kényelemben részesíti használóit.