A színek jelentősége a lakásban

Bármilyen furcsán is hangzik, nem mindegy, milyen színűre fessük a lakásunk falát. Mivel mindegyik szín hordoz valami hangulatot, érzelmet. Tehát nem mindegy, milyenre fessünk a szobákat, mivel ott kell élnünk, ott kelünk fel, és hosszabb időt is eltöltünk ott.

[wp_ad_camp_1]

A fehér szín nyugtató, pihentető hatású. A békét és könnyedséget jelképezi, ezért bármelyik helységben jól fog állni. Bennük a bútorok bármilyen színűek lehetnek, hiszen mindegyik szín remekül megy a fehérhez.

A fekete viszont elég depressziós szín, ezért nem néz ki jól, ha a szoba mind a négy fala fekete. Inkább csak egy-egy falat fessünk feketére, ha már ezt a színt szeretnénk mindenképpen. De inkább egy világosabb helységet válasszunk, mivel igen sötét hatást kelt ez a szín.

Színek a lakásban

Színek a lakásban

Amennyiben sárgára fessük a falakat, bánjunk azzal is óvatosan, mivel nem mindegyik árnyalata kedvező hatású. Ez a szín általában a jókedvet, a napot jelképezi, ezért ha kiválasztottuk a megfelelő árnyalatot, igazán szép és vidám lesz a szobánk. Tegyünk még néhány zöld növényt is a helységbe, akkor lesz csak igazán tele energiával is.

Pirosra ne nagyon fessük a falakat, mivel elég erőteljes szín, és hosszabb távon rendkívül zavaró hatást fejthet ki. Inkább legyen halványabb piros a fal. A barack minden színnel megfér. Nyugtató hatású, ezenkívül kiegyensúlyozottságot is biztosít hosszabb távon. Tehát, ezt a színt bátran lehet választanunk.

A kék igen jó választás lehet, hiszen remek szín, különböző árnyalatait kedvünkre variálhatjuk. Bár jobb, ha inkább a világosabbakat választunk, mivel a sötétebb kék bezártságot kelthet.

A zöld a megújúló természetet jelképezi, de ezenkívül relaxációs hatása is van. Tegyünk a szobába fa bútorokat, és sárga és fehér dekorelemeket, és már kész is egy igazi relaxációs helység.