A szárítógép előnyei

Egy család életében a mosás álladó feladat, problémát csak az okoz, hogy hová teregessük a kimosott ruhákat? Ha kertes házban lakunk, vagy van erkélyünk, tavasztól őszig nincs is gond a teregetéssel, a ruhák gyorsan meg is száradnak és friss is illatuk lesz. Télen azonban sokszor problémát okoz, hogy hova, és hogyan teregessük ki a nedves ruháinkat annak érdekében, hogy gyorsan megszáradjanak, és ne tegyék túl nedvessé, párássá az otthonunkat, a penészfoltok megjelenésének veszélye is megnő egy bedunsztolódott lakásban.

[wp_ad_camp_1]

A megoldás kulcsa egy szárítógép beszerzése lehet, ami a normál száradásnál hamarabb szárazzá varázsolja ruháinkat. A helyigénye akkora, mint egy mosógépé, könnyen elhelyezhető. Többféle program közül választhatunk így megakadályozhatjuk, hogy gondosabb kezelést igénylő ruhadarabjaink kinyúljanak, összemenjenek. „Szekrényszáraz” funkcióval még a vasalást is elfelejthetjük, a ruhák nagy része szinte gyűrődésmentesen szárad. Az újabb típusú gépekben érzékelők figyelik a szárítás állapotát és ha kell változtatják a szárítási idő hosszát, így nem fordul elő, hogy nedves marad a ruha, és az sem, hogy a gép “túlszárítja”, azt. Nagy előnye, hogy kiszedi a szöszt a ruhákból, amit az ajtó alatt lévő kis tartályból tudunk kiüríteni.

Szárítógép

Szárítógép

Két típus közül tudunk választani. A kondenzációs szárítógép alacsonyabb árkategóriájú készülék, mely a ruhákban levő vizet magas hővel párává alakítja, ami egy tartályban csapódik le, amit használat után ki kell önteni. A hűtéshez a helyiség levegőjét használja. A hőszivattyús szárítógép előnye, hogy alacsonyabb hőmérsékleten szárít, a levegő átáramlik a ruhán és felveszi a nedvességet. A meleg levegő a hőszivattyúban kiszárad és újra felmelegszik a felszabaduló energiától. Kevesebbet fogyaszt, és a ruhákat is kíméli. Hátránya, hogy hangosabb. Bármelyik típust is választjuk, sok időt spórolunk a géppel, kényelmesebbé teszi mindennapjainkat.