A sugár melegítés vagy a hagyományos melegítő rendszer a jobb?

Minden ember szeretné a lehető legjobb döntést hozni, különösen abban az esetben, ha a melegítőrendszerről van szó. A legtöbb ember hatékony fűtést szeretne, ami anyagilag is megéri, tehát jó érték-arányú.

[wp_ad_camp_1]

A sugár melegítésről és a hagyományos melegítőrendszerekről ide klikkelve érhet el bővebb információkat! Manapság számos melegítő rendszer közül lehet választani. Ez azonban egyáltalán nem könnyíti meg a vásárlók dolgát, mert nagyon széles a kínálat. A sugárzó fűtési rendszer az egyik legnépszerűbb fűtési alternatíva. A sugárzó hő nem a levegőt melegíti fel, hanem a helyiségben okozó tárgyakat. A sugárzó hő egyik formája a padlófűtés, mely manapság az egyik legnépszerűbb fűtési alternatíva. A padlófűtés fölött elhelyezkedő padlóburkolat, például kő, laminált padló, szőnyeg vagy csempe kiválóan átveszi a meleget és felmelegíti a helyiséget. A padlófűtést gyakorlatilag már az ókorban is alkalmazták, habár akkoriban még meglehetősen kezdetleges formában. Különösen kisgyermekes családoknak ajánlott a padlófűtés alkalmazása, mivel így nem kell attól tartani, hogy a kicsi felfázik.

Hagyományos melegíítés

Hagyományos melegítés

A radiátorral való fűtés is hagyományos fűtésnek számít, hiszen ebben az esetben nem a tárgyakat melegíti fel a fűtés, hanem a levegőt, mely ennek hatására cirkulálni kezd. Tehát a felmelegedett levegő felszáll a magasba és a helyére hideg levegő kerül. Porallergiában vagy asztmában szenvedők számára a hagyományos fűtés nem túl egészséges. A radiátor felkavarja a fűtést, míg például a központi fűtés kiszárítja a levegőt, ami az asztmások számára nem egészséges. Éppen ezért nem csoda, hogy egyre többen szavaznak bizalmat a sugár melegítőknek, amik kellemesen, egyenletesen melegítik fel a helyiséget a levegő mozgatása nélkül. Bővebb információkat a gazszerelo-futesszerelo.hu weboldalon talál!