A spanyol szigetek legszebbjei

Spanyolország Európa legszebb szigeteivel rendelkezik. A legnépszerűbb spanyol szigetek egyformán oszlanak meg a Baleár-szigetek és a Kanári-szigetek között. Mindegyik egyedi tulajdonságokkal, meleg, tiszta vízzel és érintetlen tengerparttal rendelkezik. Ibiza csillogásától a tenerifei szélfútta vulkánokig minden utazó talál valamit Spanyolország szigetein.

[wp_ad_camp_1]

Gran Canaria Spanyolország egyik legnagyobb városa. Las Palmas de Gran Canaria a sziget északkeleti partján található, és jól fejlett tengerparti nyaralóhely. A sziget sokféle tájjal rendelkezik, beleértve a fenséges homokdűnéket, a hegyeket kerékpárutakkal, tengerpartokat és a sűrűn lakott víz alatti világot. Kiváló búvárhelyek, szörfiskolák és túrázás elérhető a figyelemre méltó barlangfalvakban a sziget közepén. Mallorca a legnagyobb a spanyol szigetek között. Jól fejlett a déli partok tengerparti turizmusához, de a sziget északi részén csodálatos tájak is vannak. Alcudia területén tengerparti üdülőhelyek is találhatók, főleg családok számára, valamint gyönyörű sziklák és hegyi ösvények mentén gyönyörű kerékpárutak vannak. A keleti parton éves Jazz Fesztivált, valamint kisebb golfbajnokságokat rendeznek. A Tramuntana-hegység északi részén fekvő kis hegyi városok és rejtett kolostorok bájosak, látványos táj veszi körül őket, és kilátást nyújtanak Mallorcára.

Gran Canaria

Gran Canaria

A Kanári-szigetek közül a legnagyobb, Tenerife turisztikai szempontból fejlett és nagyon népszerű tengerparti nyaralóhelye. Izgalmas éjszakai életéről és kiváló merülési helyeiről híres. Számos vízi sport is rendelkezésre áll, beleértve a szörfözést, a parascendinget és a jet-ski-t. Azok számára, akik szeretik a hegyeket, festői utak vezetnek a sziklás sziklák mentén, és egy felvonóval Spanyolország legmagasabb csúcsának tetejére is eljuthat. A túrázók is felmászhatnak a hegyre, de ez egy kihívást jelentő kaland. Ibiza híres éjszakai klubjairól, partijairól és strandjairól.