A só hatása a bőrre

Kijelenthető, hogy a sónak gyógyító hatása van, és felhasználható, ha szeretné, hogy bőrre ragyogó legyen. Bizonyára mindenki tudja, hogy a só a szervezetbe jutva jótékony hatását kifejti, azonban külsőleg is csodás tesz a bőrrel, függetlenül attól, hogy tengeri, Parajdi, vagy Himalája sót használ.

[wp_ad_camp_1]

Ha a só bőrre kerül, akkor egyszerre fejti ki tisztító, méregtelenítő, valamint fertőtlenítő hatását. A pattanásos bőr felületet is széppé varázsolja a só, mivel képes csökkentetni a faggyútermelődést, valamint serkenti a vérkeringést. A só száraz bőrtípus esetén is felhasználható, hiszen megakadályozza, hogy a nedvesség a bőrből elpárologjon. Mondhatni, hogy a só tökéletesen megtisztítja a bőrt, mivel a felgyülemlett szennyeződéseket maradéktalanul eltávolítja. A só jótékony hatása miatt a bőr puhává és simává válik, ezért ha a ráncoktól szeretne megszabadulni, vagy azok kialakulását szeretné megelőzni, akkor a só fontos szerepet kapjon a bőrápolás során. Hihetetlen, de igaz, hogy a só képes felvenni a harcot a pikkelysömör, ekcéma nevű bőrbetegségekkel is.

Só - bőr

Só – bőr

A sós vízben rengeteg olyan ásványi anyag található, amelyekre a bőrnek szüksége van, ezért ajánlott maximum 30 perces sófürdőket alkalmazni. Érdemes megjegyezni, hogy sót tartalmazó bőrápolási termékeket használ fel, akkor ezek alkalmazása után semmiképp se kenjen bőrére más krémet. Ha napozás, strandolás során leég, akkor mihamarabb kenjen a bőrére tömény sóoldatot. Ha a só megszárad a bőr felületén, akkor egyszerűen seperje le a porrá vált sót. Garantált, hogy ha alkalmazza ezt a műveletet, akkor bőrre ragyogni fog. Ne feledje, hogy a só egy természetes bőrápolási termék, ezért nem kell amiatt aggódni, hogy a bőr vegyszerrel, festékanyagokkal érintkezik.