A Rimmel márka története

A Rimmel (közismert nevén Rimmel London) egy brit kozmetikai márka, amelynek tulajdonosa most a Coty Inc. A nyitást követő egy éven belül Eugène Rimmel számos sminkterméket készített, köztük legismertebb szempillaspirálját. Ennek eredményeként a „rimmel” kifejezés sok mediterrán nyelvben a „szempillaspirál” kifejezésre használatos.

[wp_ad_camp_1]

Ezeknek a termékeknek a kreatív sikerével a Rimmel London elkezdett olyan termékeket létrehozni, mint a szájöblítő. Ma a márka a világ egyik legnépszerűbb sminkgyártója. Rimmel cégének mottója: „Live the London Look” (éld át a londoni kinézetet). Rimmel arca Kate Moss, Sophie Ellis-Bextor, Lily Cole, Ayumi Hamasaki és az ITV Holly Willoughby volt. 2009 októberében bejelentették, hogy Jerry Hall, Georgia May Jagger és kanadai szupermodell, Coco Rocha csatlakozni fognak a kampányok sorához. A Rocha első kampánykiadása után néhány napon belül Rimmel bejelentette, hogy aláírták Zooey Deschanelt, Solange Knowles-t és Alejandra Ramos Munoz szerződéseit, akik segíteni fogják a márka piacra dobását. 2013 szeptemberében Rimmel bejelentette, hogy együttműködik a brit énekesnővel, Rita Orával a sminkkollekciók terén. 2016 áprilisában Rimmel a brit modellt, Cara Delevingne-t nevezte meg márkájuk egyik arcaként.

Rimmel

Rimmel

A Moss és Jagger bemutató hirdetéseket betiltották a brit magazinokból és a televízióból, miután a Advertising Standards Authority megtévesztőnek találta őket, mivel a hirdetések hamis szempillákat használtak. A Rimmel termékek gyógyszertárakban és szupermarketekben kaphatók Argentínában, Ausztráliában, Ausztriában, Bahreinben, Fehéroroszországban, Belgiumban, Bulgáriában, Kanadában, Kínában, Horvátországban, Csehországban, Dániában, Észtországban, Finnországban, Franciaországban, Németországban, és Magyarországon is.