A reiki gyógyító hatása

A reiki japán eredetű, bárki által elsajátítható, energiaátadáson alapuló gyógymód és spirituális gyakorlat. A szó által jelölt isteni energia és életerő közvetítésén alapul, a módszer lényege, hogy a beavatott személy képes ennek az energiának a felvételére és másoknak való átadására is amit egészségünk megőrzésére és öngyógyítására használhatunk.

[wp_ad_camp_1]

A reiki elsajátítása és használata testileg és lelkileg nagyobb kiegyensúlyozottságot ad, ellenállóvá tesz a mindennapi stresszel szemben. hozzásegít önmagunk jobb megismeréséhez, emberi kapcsolataink szeretetteljesebbé válnak. Betegség esetén felgyorsítja a gyógyító folyamatokat, ellenállóbbá tesz környezetünk megterheléseivel, például a környezetszennyezéssel szemben. Az energia megszünteti az életünket mérgező haragot, a félelmeket, az aggodalmat, ami nap mint nap szívja el életenergiánkat. Az alapító Mukao Usui sensei főként a buddhista tanokat tanulmányozta, de érdeklődött a nyugati tudás iránt is. Súlyos betegsége után ezoterikus gyógyító módszerek felé fordult. A hagyományok szerint 1921-ben elvonult a világ elől és 21 napos böjt és meditáció után képessé vált az energiával történő gyógyításra. Tudását szűk körnek adta át, kizárólag japánok részesülhettek csak a tudásban.

Reiki

Reiki

A reiki energiagyógyászat, vagyis a megbetegedéseket a szervezet energiahálózatának elégtelenségeként definiálják, és a gyógyítás két személy között az univerzális életenergia átadásával történik. Gyógyításra a beavatás során lesz alkalmas a kezelő személy az energia befogadására és átadására. Rendszeres gyakorlással, önfejlesztéssel, a reiki meditációval a cél a gondolatok és érzelmek kiegyensúlyozott állapotának megteremtése és fenntartása. Ez eljuttat a belső béke állapotába, boldogságot és nyugalmat visz mindennapjainkba és emberi kapcsolatainkba.