A radiátor megfelelő cseréje

Egy idő után a legtöbb háztartási gépet, berendezést ki kell cserélni. Mindez igaz a radiátorra is, hiszen az idő vasfoga a fűtőtestet sem kíméli. A nem működő vagy rendellenesen működő radiátort mindenképp le kell cserélni gazdaságosabb, hatékonyabb fűtőtestekre!

[wp_ad_camp_1]

A radiátor cseréjéről ide klikkelve tudhat meg bővebb információkat! Mielőtt a radiátort telepítené, fontos, hogy ellenőrizze a falat, amire fel szeretné szerelni a radiátort. A fal, amihez rögzíteni kell a radiátort, gipszkartonból készül. Mögötte üreges tér van, illetve egy csapfal. Meg kell határozni, hogy pontosan hol futnak a csapok. A szegélyek és a csapok a fa vízszintes vagy függőleges hosszát jelentik, melyeket a gipszkartonhoz rögzítettek. Ezen a ponton jól jön a digitális érzékelő. Ma már olyat is kapni, amely okostelefonon is működik, azonban ez elég drága. A legerősebb részt a gipszkarton falban lévő csapok alkotják, így a radiátort ezekhez kell rögzíteni, annak érdekében, hogy stabil és biztonságos maradjon. Ha így tesz, akkor a radiátor igazán hosszú ideig a helyén marad.

Radiator

Radiator

A csapok helyzetétől függően korlátozhatja a radiátor anyagát, alakját és méretét, melyet biztonságosan lehet használni a térben. Abban az esetben, ha a fűtőtestet egy szilárd falazathoz (falazott téglákhoz és tömbökhöz) rögzíti, akkor a fűtőtestek széleskörű kínálatából választhat a munka elvégzéséhez. Ez a fal sokkal erősebb, így a megfelelő konzolokkal és rögzítésekkel a radiátor a fal szinte bármely részén biztonsággal elhelyezhető. A radiátor cseréjének legegyszerűbb módja az, ha a kínálatból olyan csövet választ, amelynek azonos csőközépei vannak.  Ha más méretet és alakot választ, akkor el kell távolítania a rendszert és módosítania kell a csővezetékét. Bővebb információkért látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra!