A proktológiai vizsgálat a páciens kikérdezésével kezdődik

A proktológiai vizsgálat során hat tulajdonságnak van diagnosztikai jelentősége: fájdalom, vérzés, viszketés, anális duzzanat, ürítési rendellenességek és  rendellenességek az ürüléken.

[wp_ad_camp_1]

A proktológiai vizsgálat a páciens kikérdezésével kezdődik, tehát vegye fel velünk a kapcsolatot a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon, hiszen időpontot kérhet proktológiai vizsgálatra.  Ha aggodalomra okot adó rektális vérzés jelentkezik, ez arra készteti a beteget, hogy orvoshoz forduljon. A széklet száma és jellemzői: a gyakori ürítések hasmenést idézhetnek elő, de ez téves riasztás lehet, és valójában a székrekedés jelentheti a valódi problémát, nyilvánvaló terápiás következményekkel járva.  A hashajtók által okozott irritáció és a visszatérő hasmenés ismert tényezők az aranyér szempontjából, ezért javasolt proktológiai vizsgálatra menni, ha ezeket a tüneteket tapasztalja. Fontos, hogy kizárjuk a problémákat, ezért ha ürítés során nyálka vagy néhány csepp vér jelenik meg, akkor azonnal gondolni kell a rosszindulatú daganat kialakulásának lehetőségére, tehát a proktológiai vizsgálat abban segít, hogy kiszűrje ezeket a daganatos betegségeket.

Proktológia

Proktológia

Mit mutathat ez a vizsgálat? Sok esetben: a nyálkahártya külső elváltozását és aranyeret, hipertrófált anális papillákat, a régi aranyér duzzadását és az epidermisz későbbi elváltozása által okozott bőrproblémákat, száraz vagy nedves ekcémát, az anális redők megvastagodását, a perianális bőrt, condylomata acuminata megnyilvánulását és tompa megjelenése esetén előfordulhatnak trombózisok, aranyér is. Amennyiben ön is ki szeretné zárni a legsúlyosabb betegségeket, forduljon hozzánk a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon, hiszen itt akár azonnal időpontot foglalhat valamelyik proktológus szakemberünkhöz, aki vizsgálat során kikérdezi a pácienst a tünetekről, majd eldönti, hogy milyen vizsgálat szükséges pontosan.