A probiotikum kapszulák fogyasztásának előnyei

A probiotikumok a bél mikroflórájában vannak jelen. Ezek a jótékony hatással rendelkező, élő, természetes mikroorganizmusok nagyon hasznosak, hiszen segítenek helyreállítani és megőrizni a bélflóra egészségét, ezáltal pedig az immunrendszer megfelelő működéséhez is elengedhetetlenek. A bélflóra kényes egyensúlya azonban könnyen felborulhat, ekkor pedig probiotikum kapszula szedésére van szükség.

Probiotikum kapszula szedésére megelőző vagy kezelő jelleggel kerülhet sor. A mikroorganizmusok születésünk óta jelen vannak szervezetünkben. A bélflóra egyensúlyi állapota több okból is felborulhat, például környezeti ártalmak, helytelen táplálkozás, a tápcsatornát megbetegítő kórképek, stresszes életforma vagy antibiotikum szedés következtében. A bélflóra egyensúlyának felborulása hátterében nagyon gyakran az antibiotikum kúra áll. Az antibiotikum ugyanis nem csak a rossz kórokozókat pusztítja, hanem a jó baktériumokat is. Így nem csupán a kórokozó baktériumok pusztulnak el, hanem a bélflóra élő alkotói is komoly károkat szenvednek. Ha antibiotikum kúrát kell tartanunk, akkor célszerű az antibiotikum szedése alatt és az azt követő egy hétben probiotikum kapszulát is fogyasztani.

Probiotikum kapszula

Probiotikum kapszula

Az antibiotikum kúra károkozása csökkenthető még jótékony baktériumokban gazdag élelmiszerek fogyasztásával is. A helyes táplálkozásnak és a probiotikum fogyasztásnak köszönhetően az emésztőrendszer egészsége sokkal hamarabb helyre áll. Ajánlott sok hagymát, borsót, babot, élőflórás joghurtot, kefirt, banánt és articsókát fogyasztani. Az viszont fontos, hogy a kezelőorvossal egyeztessünk, mivel némely antibiotikumok felszívódását akadályozzák a kalciumban gazdag élelmiszerek, így a gyógyulás folyamata is lassabb. Bővebb információk a vitaminstore.hu webáruházban találhatók!