A porckopás gyakori betegség

A porckopás a világ harmadik leggyakrabban előforduló betegsége. A porckopás az ízületek betegsége, mely főként idősebb korban jelentkezik, ami nem feltétlenül azt jelenti, hogy a fiatalabbak körében ne fordulhatna elő. Ahhoz, hogy elkerüljük a porckopást, mi magunk is jelentős mértékben hozzá tudunk járulni, ugyanis az egészséges táplálkozással és a kellő mennyiségű mozgással csökkenthetjük megjelenésének kockázatát.

[wp_ad_camp_1]

Emellett a Proenzi ExPur szedésével is nagyon hatékonyan támogathatjuk a szervezetünket, ha porckopásról van szó, hiszen a Proenzi ExPur két fő összetevője, a glukózamin és a kondroitin az ízületi porcban is jelen van. A C-vitamin tartalma pedig az ízületi porcban található kollagén képződéséhez járul hozzá.

Mára már bizonyított tény, hogy a porckopás kialakulásához jelentős mértékben hozzájárul a genetika is, ám ezenkívül a környezeti tényezőknek is szerepe van a kialakulásában. Ilyen környezeti hatás az egészségtelen táplálkozás, valamint a mozgásszegény életmód. Amennyiben valaki genetikailag hajlamos a porckopásra, és mellette nem figyel arra, hogy biztosítsa szervezete számára a szükséges tápanyagokat, melyek az ízületekért felelősek, illetve ha nem mozog eleget, akkor sokkal inkább ki van téve a betegség veszélyének.

Porckopás ellen

Porckopás ellen

Az ízületi porckopás betegségéről akkor beszélhetünk, ha a porc állományának lebontása, valamint felépítése nincs megfelelő egyensúlyban. A porckopás ugyanis akkor jelentkezik, ha a felépítésnél nagyobb mértékű a lebomlás. Ilyen esetekben szerencsére van már olyan készítmény, melyhez nyúlhatunk, hogy támogassuk a szervezetünket. A Proenzi ExPur használata ajánlott ízületi betegség következtében kialakuló porc és ízületi rendellenesség esetén.

Ha szeretne többet megtudni a Proenzi ExPur termékről, látogasson el a www.proenzi.hu internetes oldalra, ahol emellett megismerheti a Proenzi többi készítményét is, melyek kifejezetten a csontok védelmét szolgálják.