A nyugodt nyaralás alapja: az utasbiztosítás

Magyarország a számtalan gyönyörű látnivalójával és csodálatos fürdőivel vonzó célpont a kikapcsolódásra vágyóknak, sokan azonban a külföldi célpontokat részesítik előnyben. Ha valamilyen utazási irodán keresztül választunk utat, akkor könnyű dolgunk van, hisz a szervező cég mindent elintéz helyettünk. Nem csupán az utaztatásunkról és a szállásunkról gondoskodik, de a biztonságunkra is kiemelt figyelmet fordítanak. Ők ugyanis jól tudják azt, amivel egy vakációzó nem biztos, hogy pontosan tisztában van és amit nagyon fontos észben tartanunk, amikor valamilyen célból külföldre megyünk: utasbiztosítás nélkül soha ne induljunk útnak!

Hiába rendelkezünk ugyanis Európai Egészségbiztosítási Kártyával -már amennyiben rendelkezünk-, ha véletlenül megtörténik a baj, akkor az csupán félig-meddig jelent megoldást és természetesen csak abban az esetben, ha Európán belül tartózkodunk. Ráadásul vannak olyan országok, ahol az egészségügyi ellátások (és ide értendő akár egy komoly, költséges műtét is) bizonyos mértékű önerő megfizetésével járnak. Ez kirívó esetben nem csak több százezres, de akár milliós kiadást is jelenthet. Azt is vegyük számításba, hogy amennyiben csak Európai Egészségbiztosítási Kártyával rendelkezünk, akkor csak az állami intézmények ellátását vehetjük igénybe, magánpraxisokét nem. Ez talán nem tűnik akkora problémának, de jó ha tudjuk, hogy a kisebb üdülőrészeken jellemzően csak az utóbbiakkal fogunk találkozni.

Utasbiztosítás

Utasbiztosítás

Elsősorban tehát a kényelmes, gyors és ingyenes egészségügyi ellátás miatt fontos, hogy kössünk utasbiztosítást, de az sem elhanyagolható pozitívum, hogy egy baleset, káresemény, vagy egyéb váratlan szituáció esetén a meglévő biztosításunk olyan asszisztencia szolgáltatásokat nyújthat, amikért rendkívül hálásak leszünk. Ezek közé tartozik például az is, hogy segítséget kapunk az elromlott járművünk javításához, elszállításához, sőt, a kieső időre akár autót is bérelnek a számunkra. Ha pedig drágább, ezáltal minden eshetőségre felkészült biztosítást kötünk, akkor jogvédelemre, tanácsadásra, sőt, még tolmácsra is számíthatunk szorult helyzetben. Gondoljunk bele: ha mindezt önerőből, saját magunknak kellene elrendezni egy távoli országban, nem ismerve az adott nyelvet és kultúrát, úgy a nyaralásunk könnyedén egy nagyon kellemetlen élménnyé válna. Érdemes tehát megfogadni a tanácsot: külföldi tartózkodás esetén semmiképp se az utasbiztosításon spóroljunk, hisz ez a saját érdekünk.