A Nordstrom megszünteti az állati szőrme és bőrtermékeinek értékesítését

A Nordstrom divatkereskedés ezúton bejelentette, hogy 2021 végéig leállítja az állati szőrből vagy egzotikus állatbőrből készült termékek értékesítését. Az egész vállalatra kiterjedő új szabvány és irányelv magában foglalja a Nordstrom, a Nordstrom Rack és a Last Chance üzleteket is, valamint a Nordstrom e-kereskedelmi webhelyeit.

[wp_ad_camp_1]

Ezt a szabványt az Egyesült Államok Humán Társaságával partnerségben vállalták el. „Vezető divatkereskedőként elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a lehető legjobb szolgáltatást és árut szállítsuk vásárlóink ​​számára. Ennek az elkötelezettségnek a teljesítése azt jelenti, hogy folyamatosan meghallgatjuk az ügyfelek visszajelzéseit és fejlesztjük termékkínálatunkat annak biztosítása érdekében, hogy kielégítsük az igényeiket. Folyamatos termékfejlesztésünk részeként együttműködünk az Egyesült Államok Humán Társaságával, és nemrégiben úgy döntöttünk, hogy felhagyunk valódi szőrméből vagy egzotikus állatbőrből készült termékek kínálásával bármelyik üzletünkben vagy az interneten. Saját márkáink évek óta nem használják ezeket az anyagokat, ezért a szabvány kiterjesztése az összes általunk forgalmazott márkára üzleti tevékenységünk természetes következő lépése.”- mondta Teri Bariquit, a Nordstrom kereskedelmi igazgatója sajtóközleményében.

Nordstrom

Nordstrom

Megtapsolhatnánk a Nordstromot, amiért befejezte a szőrme értékesítését és az első amerikai kiskereskedőként tiltotta meg az egzotikus állatok bőrét. Ez egy sarkalatos lépés az emberségesebb üzleti modell és az állatok biztonságosabb világa felé, világos üzenetet küldve arról, hogy az állatok ne szenvedjenek a divat kedvéért. A Nordstrom döntése biztosan hullámzó hatással lesz más befolyásos divatvezetőkre is” – mondta Kitty Block, az Egyesült Államok Humán Társaságának elnöke és vezérigazgatója.