A műanyag ablak előnyei

Néhány évvel ezelőtt jelentek meg az úgynevezett műanyag ablakok, amelyek a drágább és kevésbé tartós faablakok alternatívájaként szolgálnak. A műanyag ablakok elsődleges pozitív tulajdonsága a rendkívüli energiahatékonyság.

[wp_ad_camp_1]

Gyakorlatilag egy hagyományos, de jó minőségű faablak csak megközelíteni tudja a műanyag ablak ilyen képességeit. Ennek köszönhetően lehetővé teszik, hogy olcsóbb fűtési költségek mellett kellemes meleget varázsoljunk a lakásokba. Természetesen a műanyag ablakok többféle kivitelben készülnek, amelyek elsődlegesen az üvegek számát és a keret celláinak mennyiségét jelenti.

A műanyag ablakok olcsók. Való igaz, hogy egy közepes minőségű faablak is megkapható már egy jobb műanyag ablak áráért, viszont ezek tulajdonságai nem hasonlíthatók össze. A fa ablak mellett az egyedüli érv a természetesebb és tradicionálisabb külső. Ha azonos minőségű és azonos méretű fa és műanyag ablakok árait hasonlítjuk össze, akkor a faablakok hozzávetőlegesen 20-40 százalékkal lesznek drágábbak.

Műanyag ablak

Műanyag ablak

A műanyag ablakok gyakorlatilag nem igényelnek semminemű karbantartást, legalábbis sokkal egyszerűbb az állapotuk megőrzése, mint a faablakok esetében. A faablakokat festeni és ápolni kell. A műanyagok esetében nincs ilyen gond; gyakorlatilag semmi más dolgunk nincs vele, mint néhanapján megtisztítani. Mivel a felület teljesen sima, így a szennyeződések sem tapadnak meg rajta különösebben; egyszerű tisztítószerrel takaríthatók. Többek között ennek is köszönhető, hogy az anyaguk nem rongálódik és gyakorlatilag egész életünkben képesek kiszolgálni bennünket.

Ha mindez nem lenne elegendő pozitív tulajdonság a műanyag ablakok oldalán, akkor még megemlítjük a környezetbarát mivoltukat, ugyanis ezek az ablakok 100 százalékig újrahasznosítható anyagból készülnek.