A megfázás otthoni kezelése

A megfázás a leggyakoribb fertőzéstípus, de legtöbb esetben komolyabb probléma nélkül zajlik le. A nátha legtöbbször a tavaszi, és az őszi hónapokba jelentkezik, és az emberek többsége évente 3-4 alkalommal megy keresztül ezen a betegségen. A betegséget vírusok okozzák, melyek a legyengült immunrendszert támadja meg legkönnyebben.

[wp_ad_camp_1]

A megfázás miatt az emberek nagyobb része nem marad ki a munkahelyéről, és otthon próbálja meg kezelni a betegséget.  Az otthoni praktikák manapság elég elterjedtek, mivel sokan járnak sikerrel, ha ezt a megoldást választják. Nagyanyáink felfedezték, hogy a torma megszabadítja a légutakat a váladéktól, csökkenti a gyulladást, és megkönnyíti a légzést. Ha megfázást torokgyulladás kísér, próbálja ki a gyömbér teát, ami igazi csodaszer. A megfázás során szervezetünknek C- vitaminra van szüksége, ezért fontos, hogy fogyasszunk narancs-, grépfrútleveket, és ezáltal immunrendszerünk is erősödni fog. A C-vitamin pótolására alkalmas még a savanyú káposzta, melyet főzés nélkül fogyasszunk, mivel így őrzi meg magas vitamin tartalmát.

Megfázás

Megfázás

A nagymamák finom húslevese elűzi betegségünket, mivel a forró étel enyhíti a torokfájást, pótolja a folyadék hiányt, és még sorolhatnánk. Semmiképpen nem ajánlott az antibiotikum szedése megfázás esetén, mivel sikertelen a vírusokkal szemben, és még jobban legyengíti a beteg szervezetét. Egy átlagos vírusos nátha 4-10 napig tart, ha 10 nap után is a megfázás tüneteit észleli, forduljon orvoshoz, hogy a megfelelő kezelést kaphassa. Fontos, hogy bármilyen típusú megfázása során sokat pihenjen, és sok folyadékot fogyasszon. Mozogjon sokat a friss levegőn, fogyasszon vitamindús ételeket, aludjon eleget, hogy megvédhesse szervezetét a náthával szemben is!