A Maldív-szigetek

Az egzotikus nyaralások napjainkban minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek, és ebben jelentős szerepe van egyre elérhetőbb repülőjegy áraknak. Van egy szigetcsoport, amely minden oda érkezőt elvarázsol, és tökéletes helyszínnek bizonyul a kikapcsolódáshoz. Nem más ez, mint az Indiai-óceán igazi ékkövének számító Maldív-szigetek.

[wp_ad_camp_1]

Fővárosa Male, itt található az a nemzetközi repülőtér is, ahová a járatok érkeznek. A homokos, hófehér tengerpart, a kék ég és a pálmafák szerelmesei garantáltan megtalálják is számításukat, de nem csak a fürdőzés miatt érdemes a területet választani. A Maldív-szigetek területén helyezkednek el ugyanis a neves korallzátonyok, egészen pontosan 1200 korallsziget található itt. Egyébként az 1192 szigetből álló csoport nem messze fekszik az Egyenlítőtől, éghajlata egész évben kiváló a nyaralni vágyók számára.

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

A Maldív-szigetek elnevezést Marco Poló adta a térségnek, hiszen egyfajta gyöngyszemekként terülnek el az egyes szigetek az óceánban. A rendkívül gazdag növény-, és állatvilág apropóján is érdemes felkeresni a szigeteket, ahol olyan izgalmas állatok láthatóak, mint a teknősök, a polipok, de a planktont fogyasztó cetcápa is gyakran megfordul errefelé. A trópusi élőhely leginkább kedvelt állatai az örvös sándorpapagájok. Itt él az indiai repülőkutya, de házimacskákkal is gyakran találkozni.

A Maldív-szigetek már 1972 óta a turisták célpontja, ám partjain népszerűsége ellenére sem kell tartani a zsúfoltságtól. Az egzotikus szigetvilág hajós körutazások alkalmával is ajánlott, felejthetetlen élményekben lehet része azoknak, akik mellett teszik le a voksot. Megéri akár több hétig is maradni, hiszen a végeláthatatlan óceán nyugalmának hatására egészen más emberként térhet haza a pihenésből.