A lombfúvó megfelelő használata

A lombfúvó sokoldalú eszköz, amely általában megtalálható a garázsban. Gyakran használják az udvar tisztítására. Bár egyszerűnek tűnhet, mert csak egy gombot kell megnyomnia, hogy elmozdítsa a bosszantó leveleket a pázsitról, van egy megfelelő módja annak, hogy optimális eredményeket érjen el. Ez persze nem jelenti azt, hogy soha többé nem használ gereblyét.

Továbbra is javasoljuk, hogy tartson kéznél egy gereblyét (kivéve, ha fizikai állapota nem teszi lehetővé a gereblye felvételét). Ha tudja, mikor és hogyan kell használni a levélfúvót/porszívót, időt és erőfeszítést takarít meg. Ha gyorsan „le kell söpörnie” a szárított füvet, leveleket vagy szennyeződéseket az úttestről, a teraszról, a járdáról stb., akkor érdemes lehet használni lombfúvót.  Ha nagy a gyep, és ősszel nagy levéltömegekkel borítja, akkor érdemes a levélfúvót/porszívót használni a levél eltávolítási folyamat első lépéseként. Ha nem komposztálja leveleit, és ehelyett azzal a javaslattal szembesül, hogy levélzsákokba kell dobni, akkor fontolja meg az eltávolítás alternatíváját: ne feledje, hogy a talajtakaró fűnyíró is előnyös. Azaz a talajtakaró fűnyírónak több értelme lehet az Ön számára, mint a lombfúvónak. Csak futtassa a talajtakaró fűnyírót át a leveleken, hagyja, hogy finom darabokra vágja őket, amelyek egyfajta gyeptrágyaként működnek.

Lombfúvó

Lombfúvó

Egy másik alternatíva az, ha egy hagyományos fűnyírót futtat a leveleken, miközben a zsákrögzítő be van kapcsolva, majd a zsákrögzítőből a levélzsákokba önti át a leveleket. Néhány fűnyíró tartója több levelet tartalmaz, mint a lombfúvó vákuumzacskói, így a munka gyorsabban megy. Vákuum üzemmódban használjon levélfúvót/porszívót, hogy kis mennyiségű levelet stb. távolítson el a szűk helyekről, ahol a levélgereblyéket nehéz használni. Használjon fúvó üzemmódban lombfúvót/porszívót (ponyvával együtt), hogy a gyep leveleinek nagy részét halomba gyűjtse, és kézzel távolítsa el.