A legszebb Zöld-Foki-szigetek

Ha szereti a tengerpartokat, meglátogathatja Maio gyönyörű homokos partjait. A korábbi sóbányáiról ismert Maio jó hely a kikapcsolódásra a csendes városban, ahol színes virágokkal díszített házakat látni.

[wp_ad_camp_1]

Noha a növényzet ritka, Maión a legnagyobb zöld-foki erdő található. Ez a hely csak egy a Zöld-Foki szigetek szépségei közül. A Zöld-foki-szigetek legkisebb szigete alapvetően lakatlan, de vonzza a jachtokat, mint a méz a legyet. A sziget alacsonyan fekvő, mely sok napfényt biztosít, és az északkeleti szelek miatt népszerű az elkülönített jachtok megállóhelyeként. Lehet, hogy elhagyatottnak tűnik, de a robusztus partvidék és a szeles sziklák igazából festői látványt nyújtanak. Ez a város két órás bérelhető hajóúttal elérhető Sao Vincente-től. Itt felfedezheti az emberi lakások romjait – hiszen az 1960-as években végül elhagyták a várost az emberek. Saint Lucy városát 1462-ban fedezték fel.  Ez a legkisebb Zöld-foki-sziget, ahol laknak, de garantáltan nem fog sok emberrel találkozni. Nem mintha sok ember elférne egy olyan szigeten, amely kevesebb, mint hét mérföld hosszú.

Zöld-foki szigetek

Zöld-foki szigetek

Másodszor, ez a szigetek legzöldebb darabja, ami festőivé teszi – ez a legvirágosabb sziget a környéken. A portugál tengerészek által 1462-ben felfedezett sziget egykor bálnavadászatáról volt ismert. Ma gazdasága halászatra ​​és mezőgazdaságra orientált, például kávé, banán és édesburgonya gazdaságra. A Vila Nova Sintra-t a szigetvilág legszebb városának tekintik. Sao Nicolau-ban kevesebb, mint 13000 lakó van, így ez jó hely a tömeg előli menekülésre. Hegyvidéki terepe miatt a sziget népszerű a túrázók és a hegyikerékpárosok körében. Ez nem különösebben jó hely a látogatásra, ha tengerparton tartózkodna, mert a parthoz való hozzáférés nehéz. Ha megnézné a Zöld-foki-szigetek területén található színes házakat, erre megfelelő lesz.