A legszebb városok Kolumbiában

Az utcán hallható salsa ritmusok miatt Kolumbia fantasztikus hely, ha jól akarja érezni magát – városai hihetetlen éjszakai életnek adnak otthont. Remek éttermek, nyüzsgő bárok, néhány félelmetes fesztivál és karnevál növeli Kolumbia legszebb városainak kínálatát, és néhány érdekes múzeum is itt-ott elszórtan megtalálható.

[wp_ad_camp_1]

Az Ecuadortól nem messze fekvő Pasto az ország délnyugati részén található. Hűvös éghajlattal, néhány gyarmati épülettel és élénk belvárossal Pasto elég kellemes hely a kikapcsolódásra. Míg a város maga nem tűnhet kiemelkedőnek, Laguna de la Cocha lenyűgöző természete vagy a Pasto körüli régióban található drámai vulkán miatt érdemes itt hosszabban tartózkodni. Annak ellenére, hogy az Amazonas régió legnagyobb városa, Leticia laza és kellemes levegővel rendelkezik – főleg eldugott fekvésének köszönhetően. Brazília, Kolumbia és Peru találkozásának helyszínén változatos kulturális keverék áll rendelkezésre.

Laguna de la Cocha

Laguna de la Cocha

Az Amazonas folyóval határos Leticia fő vonzerője, hogy ez a tökéletes alap, ahonnan fantasztikus kirándulásokat tehet az esőerdőbe a folyó mentén. A szép hegyek gyönyörű hátteret képeznek Bucaramanga felhőkarcolóinak, és bár ez nem a legizgalmasabb hely a világon, itt több mint elegendő látnivaló van. Míg a város növekedése és terjeszkedése a régi gyarmati építészet sokaságát felváltotta, a sokemeletes épületek között rengeteg szép park látható, pihentető levegőt adva Bucaramangának. Éjjel azonban előjönnek a város fiataljai, és a bárok, valamint klubok sokasága a kora órákig nyitva vannak. A két hegylánc között fekvő Valledupar Kolumbia egyik legzöldebb városa, és egy gyarmati központja van, ahol szórakoztató és ünnepi éjszakai élet várja a látogatókat. A vallenato népzene szülőhelyeként híres, tehát rengeteg fantasztikus szabadtéri tevékenységet kínál a turisták számára.