A legszebb tengerpartok Sihanoukville-ben

Phnom Penhtől busszal körülbelül 4 órás távolságra található Sihanoukville az ország elsőszámú tengerparti célpontja a helyiek és a turisták számára egyaránt. Különféle partokkal rendelkezik, amelyek többsége könnyű sétával elérhető a belvárosi szállodáktól és hotelektől, ahol a legtöbb látogató tartózkodik.

[wp_ad_camp_1]

Noha Sihanoukville egy viszonylag csendes tengerparti város volt, az utóbbi években jelentős átalakuláson ment keresztül, és sajnos ez az egyik, aminek a legtöbb ember nem örül. A Ream Nemzeti Park belsejében található Ream Beach az utóbbi években viszonylag érintetlen maradt, így egyre népszerűbb azok számára, akik szívesebben töltenék az idejüket egy gyönyörű és nyugodt helyen, mint egy zsúfolt városi területen. Körülbelül 25 kilométerre fekszik a várostól északra, és könnyen elérhető a helyi közlekedési mód, a tuk-tuk segítségével. A tengerpart keskeny és hosszú, és inkább a helyi halászok lakják, mint a turisták. Bár a közelben gyakran vannak helyi árusok, akik ételeket és italokat árulnak, bölcs dolog a harapnivalót inkább magával hozni.

Sihanoukville

Sihanoukville

Azok számára, akik a természetben szeretnének éjszakázni, van egy olcsó panzió, amelyet a park üzemeltet, és bár a szállás nem luxus, mégis kényelmes. Sihanoukville Victory Beach-je két különálló részből áll, amelyeket a tengerbe nyúló sziklás pont választ el. A tengerpartok legdélibb partját gyakran Hawaii partnak, északi részét pedig New Beach-nek nevezik, és mindkettő ismert az ikonikus Győzelem-emlékműről, amely a közelben fekszik, és megemlékezik a két ország barátságáról és a Khmer Rouge legyőzéséről. A város számos partját ideiglenesen bezárják, miközben az építkezés folytatódik, de jelenleg nyitva van, és van néhány tenger gyümölcseit kínáló étterem kényelmes székekkel és nagy napernyőkkel, amelyek kiváló helyek a pihenésre egy hideg csapolt sör és egy tányér sült garnélarák és tintahal mellett.