A legszebb szigetek Dubrovnik környékén

Dubrovnik csodálatos történelmi város az Adriai-tenger partján. Ha azonban nyugodtabb légkört keres, akkor a közeli sziget látogatása kitölti a számlát. Itt gyönyörű strandokat, buja növényzetet és régi romokat talál, nem beszélve kevesebb emberről. A szállás és étkezési lehetőségek korlátozottabbak, mint Dubrovnik. De mi a fene! Vegyen egy piknik ebédet, és élvezze a kompjáratot a Dubrovnik melletti szigetek bármelyikébe, de ne induljon el helyi mintavétel nélkül.

[wp_ad_camp_1]

Amikor a nagyszerű strandok fontosak az Ön számára, Lopudot nem lehet legyőzni. Dubrovnik környékének legjobb strandjai vannak. A Suns, finom fehér homokos strandjaival, az Elafiti-szigetek legjobb strandjának számít. Ez a strand nyáron rendkívül forgalmas lehet, de a szezonon kívüli hónapokban is ugyanolyan szép. Fénykorában Lopud 30 templomot, több palotát és két kolostort, valamint egy élénk hajózási ágazatot számolt; Dubrovnik haditengerészetének egynegyede Lopud hajó volt. A szigetet egy 17. századi földrengés pusztította, és soha nem tért magához. A romok között tett séta csendes elmélkedési idő. Mljet azt állítja, hogy ő az Adriai-tenger legszebb szigete. A sziget képei nemigen cáfolják ezt az állítást. A horvát szigetek közül a legzöldebb. A Mljet nagy részét egy nemzeti park alkotja, de a parkon kívül furcsa, apró falvakat talál ezen a ritkán lakott szigeten. A szigetnek két sós tava van, amelyeknek vannak szigetei.

Lopud

Lopud

Az egyiken egy régi bencés kolostort talál, amelyet Szent Máriának szenteltek. Állítólag hét évig élt itt Odüsszeusz, egy görög király, aki Homérosz Iliászának hőse volt; ma élvezheti látogatását barlangjában / barlangjában. Zárja le a napját Mljet borral, kecskesajttal és olajbogyóval. Mivel Dubrovniktól csak 20 perc hajóútra van, Lokrum népszerű a helyiek körében, akik hűsölni akarnak a forró nyáron. A tengerparti fésülés mellett kiváló hely a természet élvezetére, a mediterrán erdőktől a botanikus kertig.