A legszebb kisvárosok Ausztriában

Ausztria a magas hegyekről és a gyönyörű nagyvárosokról ismert, mint például Salzburg és Bécs. És bár a legtöbb ember látogatásait ezekre a nagyvárosokra összpontosítja a világszínvonalú múzeumokkal, az operaházakkal és a történelmi látnivalókkal, fontos továbbá, hogy időt töltsön Ausztria kisvárosainak megnézésére, mert ott megtalálja Ausztria igazi szívét és lelkét.

[wp_ad_camp_1]

Kufstein egy szép kis középkori város, amely a tiroli Alpokban található az Inn-folyó partján. Ez Tirol második legnagyobb városa – csak a főváros, Innsbruck nagyobb nála. A város egyik legismertebb látványossága a 13. századból származó, Kufstein-erőd, amely a város felett magasodik. A vár a Heldenorgel orgonának ad otthont, amely a világ legnagyobb szabadtéri orgona. Amíg ebben a városban tartózkodik, győződjön meg róla, hogy sétálgat a Romerhofgasse-ban, egy lenyűgöző utcán Kufstein központjában, ahol úgy érzi majd magát, mintha egy mesében lenne. A Bad jelentése gyógyfürdő, és Bad Gastein valóban egy gyógyfürdő, amely „gyógyító” termálvizeiről ismert. Ezeket a vizeket még Marie Curie, valamint mások is tanulmányoztak, akik rájöttek, hogy radont tartalmaz. Néhányan úgy vélték, hogy a radon belélegzése segíthet a különböző betegségek, köztük az ízületi gyulladás tüneteinek javításában.

Kufstein

Kufstein

Bad Gastein, amely egy völgyben épült, ami valójában inkább egy szurdok, a gyönyörű Belle Epoque építészetéről és a város központjában található vízesésről ismert síközpont. De ez nem csak egy téli célpont. A Bad Gastein kiváló kiindulópont a nyári sportokhoz, beleértve a túrázást és a kerékpározást. Az 1271-ben épült Heiligenblut templom régóta vonzza a keresztényeket, akik meg akarták látni Jézus emlékét. A Heiligenblut a festői Grossglockner High Alpine úton található, amely Ausztria legmagasabb felszíni útja és az ország egyik leglátogatottabb látnivalója. Ez az út híres a csodálatos és gyönyörű kilátásairól.