A legszebb kastélyok Svájcban

Az elegáns palotáktól az erős erődítményekig a svájci kastélyok a leglátogatottabb turisztikai látványosságok Svájcban. Függetlenül attól, hogy ebben a part menti országban tóparti városokba vagy furcsa falvakba látogat az Alpokon, a közelben biztosan megtalálható egy festői kastély amely felfedezésre vár. A legtöbbet a középkorban építették, így ritka bepillantást engednek a régmúltba.

[wp_ad_camp_1]

Az egyik legrégebbi kastély Svájcban, a Spiezi kastélyt 933-ban építették, amikor a mai Svájc nyugati részének nagy részét Olaszország uralta. Az eredeti kastélyban a következő hat évszázadban folytatódott az építkezés, amely egyedülálló lehetőséget kínál napjainkban a különféle építészeti stílusok megtekintésére. Az ókori kastély temploma például a korai római stílust mutatja be. A bírósági szobákat a reneszánsz korszak szerint építették. A déli kiegészítést a 18. században fejezték be, a kifinomult barokk stílusban. A ticinói svájci kantonban fekvő Bellinzona dombjai fölött ott a Montebello kastély, amely egyike azon három erődnek, amelyek egykor az ősi várost védték. A kastélyt a 14. században építették, a 15. században kibővítették, és az 1900-as évek elején felújították jelenlegi állapotára.

Spiezi-kastély

Spiezi-kastély

A kastély otthont ad a Polgári Múzeumnak, amely a régió őskori temetkezési helyének régészeti leleteit tartalmazza. A kastély partjainak jól karbantartott sétányain élvezheti majd a város panorámás kilátásait. A nevezetes falu büszkesége, a Vufflens-le-Château egy 15. századi kastély, amely a legmagasabb tornyáról ismert. A késő középkorban épült Vaud-erődítmények egyik legjobb példájának tekintik. Bár a téglaszerkezet és a négyzet alakú tornyok magántulajdonban vannak, és nem nyitottak a látogatók számára, szabadon megnézheti a ragyogásukat a környező vidékről. A Genfi-tó északi partjától rövid távolságra található a közeli szőlőültetvény is, ahonnan festői kilátás nyílik a kastélyra.