A legnépszerűbb szakok Magyarországon

Az elmúlt években már megszokhattuk, így az idén sem számíthattunk másra, minthogy a gazdálkodási és a menedzsment voltak a legnépszerűbb alapszakok.

[wp_ad_camp_1]

2019-ban február 15-ig kellett jelentkezni az idei felvételikre. A legnépszerűbb képzésre, melyet fentebb más említettünk majdnem 9000-en jelölték meg, ebből is több 4200 helyen jelölték meg első helyen. A mérnökinformatikus szak is igen közkedvelt ugyanis 6358-an jelölték meg, majd ezt követte az ápolás és a betegellátás szak, melyre közel 5100-an jelentkeztek. Az idei felvételezők számára igazán nagy öröm lehet, hogy egyes szakokra jóval kisebb ponthatárokat hirdettek meg az előző évekhez képest. Az előző évben a 428-as ponthatárt kellett elérnie miden diáknak aki a gazdálkodási és menedzsment szakra, illetve a kereskedelmi és marketing szakra szerettek volna bejutni. Ám aki az emberi erőforrások szakra szeretett volna iratkozni, annak is hasonló pontokat kellett megszerezni. Ám 2019-ben mindössze 400 pont is elegendőnek bizonyul ahhoz, hogy ezekre a szakokra bejuthassunk.

Jogász szak

Jogász szak

A jogászképzésekre is jellemző volt az igen magas ponthatár, ugyanis az előző években 460 pontra volt szükség ahhoz, hogy bejussanak az áhított szakra. Viszont az idén ezt a ponthatárt is lecsökkentették, így akár már 440 pont is elegendő lehet, hogy jogi szakra iratkozzunk. Ám meg kell még említeni, hogy a kommunikáció és médiatudomány ponthatára is több mint 10 ponttal csökkent. Vagyis előző években 455 pontra, ám az idén mindössze 440-re lesz szükség ahhoz, hogy erre a szakra iratkozhassunk. A többi szakokra is már megtekinthetőek a szükséges ponthatárok, így akik idén szeretnének felvételizni már készülhetnek a különböző emeltszintű érettségikre, hogy megszerezzék a szükséges pontokat a kiválasztott szakokhoz.