A legnépszerűbb látnivalók a Banff Nemzeti Parkban

Amikor a vasúti dolgozók 1883-ban felfedeztek egy forró vízesést, ez egy olyan mozgalmat hozott létre, amely Kanada első nemzeti parkjában, a Banff Nemzeti Parkban tetőzött.

[wp_ad_camp_1]

A park tele van lenyűgöző tájjal, amelyet a fenséges kanadai Sziklás-hegység, a völgyek, az erdők és a rengeteg vadon élő állatok vesznek körül (gondoljunk csak az utakon lévő hegyi kecskékre, jávorszarvasra, és medvére). A nagyszerűsége miatt a park hamarosan Kanada egyik legfontosabb úticéljává vált az év bármely szakában, a nyári túrázástól a téli síelésig. A parkot mindenki kedveli, a kempingben tartózkodó utazóktól azokig, akik inkább luxusban pihennek egy hosszú, szabadban töltött nap után. A filmkedvelők felismerhetik a Bow-vízesést, mivel Marilyn Monroe és Robert Mitchum átment rajta, miközben az indiánok elől menekültek az 1953-as River of No Return-ben.

Banff Nemzeti Park

Banff Nemzeti Park

A 9 méteres magas vízesés a festői Bow-folyón található, amely Banff mellett fekszik a Spray folyóval együtt. A látogatók jobban megtekinthetik a hatalmas vízesést, ha egy ¾ mérföldes ösvényen haladnak a folyó mentén a zuhatagig. Külön utak vannak a gyalogosok és a motorosok számára; kerékpárok azonban nem engedélyezettek a szikla tetején, mivel néhány lépcső megmászásával jár. A Kanadai Sziklás-hegység Whyte Múzeuma jó hely az utazók számára, hogy megkezdjék látogatásukat a fenséges kanadai Sziklás-hegységben. A múzeum festmények, dokumentumok és egyéb levéltári anyagok gyűjteményéből származik, amelyet Peter és Catharine Whyte gyűjtött össze, amikor a pár az 1930-as években Banffba költözött. Célja Banff történelmének és a kanadai Sziklás-hegység kultúrájának megőrzése. A csodálatos galéria és a Sziklás-hegység életéről készült fényképek ezrei mellett a múzeumkomplexum négy faházat és két ősrégi otthont foglal magában, amelyek közül az egyik a Whytokhoz tartozott.