A legjobb városok Kentuckyban ahol érdemes élni

Kentucky a bourbonokról és a bluegrassról éppúgy ismert, mint a lóversenyeiről és az ételeiről, tehát egy szórakoztató és lenyűgöző hely az élethez és az utazáshoz, ahol minden bizonnyal sok minden történik. Mivel a Felső-Dél állam a földrajzi és kulturális válaszútnál fekszik, tájai és települései egyaránt rendkívül változatosak, vidéki területek, dombok és hegyek alkotják szárazföldjének nagy részét.

Lakosságának nagy része vagy a központi Bluegrass régióban, vagy a legnagyobb városban, Louisville-ben és a szomszédos Ohio állambeli Cincinnati külvárosában él. Kentucky legjobb városai saját étkezési jelenetekkel büszkélkedhetnek. A gazdag zenei, irodalmi és folklór örökségnek köszönhetően mindig van valami új felfedezni való, mivel a déli vendégszeretet adott, bárhová is megy. Egy nagyon békés és festői hely, Henderson a kanyargó Ohio folyó mentén fekszik, mindössze egy kőhajításnyira Evansville-től Indianában. Mivel ez a város legdélibb külvárosának tekinthető, a lakosok magas színvonalú életet élhetnek a vidéki közösségben anélkül, hogy túl messze lennének a nagyobb város látnivalóitól, létesítményeitől és szórakozási lehetőségeitől.

Kentucky

Kentucky

Az alacsony megélhetési költségek és a magas foglalkoztatási ráta mellett a családok profitálnak Henderson magasra értékelt állami iskolarendszeréből, miközben rengeteg érintetlen park és szép zöldterület veszi körül a városközpontot. Amellett, hogy a gyönyörű folyóparton sétálhat, mindenféle kiemelkedő kulturális esemény, szórakoztató fesztivál és izgalmas lóverseny várja a helyieket és a látogatókat az év során. Mindössze fél órás autóútra Hendersontól és Evansville-től keletre van egy másik fantasztikus város, ahol élhet Bluegrass államban: az egyre növekvő Owensboro. Kentucky negyedik legnagyobb városa amellett, hogy „a világ barbecue fővárosaként” tartja számon magát.