A legjobb úti célok Észak-Luzonban, a Fülöp-szigetek területén

Legyen szó gyönyörű partokról, magas hegyekről, Észak-Luzon változatos tájai örömmel fedezhetők fel. Bárhová is megy, a táj teljesen lenyűgöző. Számos tája között gyönyörű hegyi falvak és tengerparti városok találhatók, míg Vigan gyarmati központja számos lenyűgöző történelmi és kulturális látnivalóval rendelkezik.

Gyönyörű környezetben, hegyekkel körülvéve, a nyugodt Kabayan város egy békés hely a látogatásra, amely elsősorban egy dologról ismert – híres múmiáiról. A hegyi lejtőkön tarkított természetes barlangokban elrejtve a Tűzmúmiák i. E. 1200 és 1500 közöttre vezethetők vissza, és közelről látni őket félelmetes és kísérteties élmény. A sok múmia mellett Kabayan sok nagyszerű túrát kínál Önnek, és a táj lenyűgöző, bárhová is megy. Ezenkívül remek hely arra is, hogy megértse és megbecsülje a térségben élő őslakosok gazdag hagyományait és kultúráját. A hegyek között fekvő, nyüzsgő mezőváros, Bontoc élettel teli, és kellemes hely egy-két nap eltöltésére, mielőtt Mainitba, Maligcongba vagy Kalingába utazik. Mivel elsősorban mezőgazdasági és vidéki területről van szó, a városban nem sok látnivaló és tennivaló van, mint élvezni a hangulatot, és megismerni egy kicsit a helyi bontoc nép gazdag örökségét és kultúráját.

Észak-Luzon

Észak-Luzon

A legjobb idő a látogatáshoz áprilisban van, amikor a Lang-Ay Fesztiválra kerül sor, és mindenki hagyományos ruhába öltözik. Ettől eltekintve a két fő látnivaló a lenyűgöző mezőgazdasági naptár Bontocban és az Alab csodálatos Petroglifái, amelyek a hegyfalba vésve láthatók. A gyönyörű partokkal, pezsgő vízesésekkel, zord sziklaalakzatokkal és barlangos komplexumokkal megáldott Bolinao egy festői hely és távoli elhelyezkedése miatt nem valószínű, hogy más turistákat lát a környéken. Bár számos természeti csodát felfedezni öröm itt, Bolinao számos érdekes történelmi látnivalót is felvonultat, mint például a lenyűgöző megjelenésű Szent Jakab-templomot és a jellegzetes fehér világítótornyot.