A legjobb tevékenységek a Big Bend Nemzeti Parkban

A Rio Grande-ban található óriási félholdról elnevezett Big Bend Nemzeti Park egy távoli túrázóparadicsom. A zúgó folyók, a magasba nyúló csúcsok és a sivatagi tájak kombinációja többféleképpen is megbirkózik ezzel a látványos környezettel.

A parkon áthaladva számos festői út vezet a Chihuahan-sivatag és a Chisos-hegység csodálatos kilátásaihoz. Merítsen ihletet a tájból, és túrázzon mélyen a sivatagba, ahol a környezet gyorsan változik a magassággal. Nem csak szárazföldi kalandokat kínál majd a hely. A Big Bend Nemzeti Parkban további látnivalók közé tartozik, hogy bemerészkedhet Mexikóba, vagy lefelé evezhet a 3 millió évvel ezelőtt kialakult ősi folyón. Remek hely a Big Bend Nemzeti Parkban szerzett tapasztalatok megkezdéséhez a Panther Junction Látogatóközpont. Itt térképeket követhet és beszélhet a helyszíni őrökkel, hogy megtervezhesse kalandjait a Chihuahan-sivatagban. Ha egy éjszakát kempingez, vagy le szeretne evezni a Rio Grande-n, a központban is átveheti a szükséges engedélyeket. A Panther Junctionben a lenyűgöző kiállításoknak és egy parkorientációs filmnek köszönhetően megismerheti a parkban található egyedülálló geológiát. A központból számos túrára és gyönyörű útra indulhat, beleértve a Ross Maxwell Scenic Drive-ot.

Big Bend Nemzeti Park

Big Bend Nemzeti Park

A Chisos-medencétől kezdődően a South Rim Loop egy fárasztó 12,6 mérföldes túra, amely magában foglalja Big Bend legjobb látnivalóit. A medencéből egy egyenletes mászásra indulhat a peremig, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Chihuahan-sivatagra. Alulról felfelé a túrázók alig 3000 lábnyira emelkednek, és lehetőségük nyílik tovább merészkedni az Emory-csúcsra. A népszerű sétairány az óramutató járásával ellentétes irányba halad, ami fokozatosabb emelkedést tesz lehetővé. Ha azonban rövidebb, de meredekebb mászást szeretne elérni a gerincvonalhoz, menjen az óramutató járásával megegyező irányba. Az ösvény ugyanazon a helyen kezdődik és végződik, és egynapos túraként is teljesíthető.