A legjobb természetes gyümölcslevek a vesekő ellen

A vesekő akkor alakul ki, amikor a szennyeződések felhalmozódnak a vesékben. Ezeknek a vegyületeknek a kristályosodása veseköveket okoz. Hagyományosan bizonyos gyümölcs- és zöldségleveket használnak a mérgező salakanyagok veséből történő kiürítésére és a veseműködés javítására. Ezek a természetes gyümölcslevek bizonyos vegyületeket tartalmaznak, amelyek elősegítik a vesekövek feloldását és minimalizálják az ismétlődő vesekőképződést.

Ha vesekőben szenved, vagy nagyobb a vesekő kialakulásának kockázata, fontolja meg a következő gyümölcslevek beiktatását az étrendjébe. A citromlé az egyik legjobb citromsavforrás. Segít növelni a citrát szintjét a vizeletben, ami segít megakadályozni a vesekövek képződését. A visszatérő vesekőre hajlamos emberek reggel megihatják egy citrom friss levét egy pohár meleg vízzel elkeverve. Úgy tűnik, hogy segít a vesekövekkel kapcsolatos fájdalom csökkentésében is. A narancslé egy másik gazdag citrátforrás, amely segít a vesekő elleni küzdelemben. Úgy fejti ki hatását, hogy növeli a vizelet citrátkoncentrációját és csökkenti a vizelet savasságát. A narancslevet a vesekő kezelésére használt kálium-citrát gyógyszerek hatékony alternatívájának tekintik.

Vesekő

Vesekő

Egy teáskanál bazsalikomlé rendszeres fogyasztása azonos mennyiségű mézzel elkeverve, úgy tűnik, segít a vesekövek kiöblítésében. A bazsalikomlé javítja a veseműködést. 5-6 hónapig tarthat, amíg bazsalikomlével eltávolítják a köveket a húgyutakból. A kövek eltávolításához a vesékből igyon naponta zellerlevet. A zeller vízhajtó hatása segíti a vesék tisztítását. Segíti a vesekövek kialakulásáért felelős mérgező vegyületek kimosását. A friss gránátalmalé napi fogyasztása szintén segíthet a vesekő kezelésében. A gránátalmalé tele van C-vitaminnal. A C-vitamin fontos szerepet játszik abban, hogy segítse a szervezet kalcium felszívódását, és gátolja az oldhatatlan kalciumvegyületek képződését.