A legjobb tennivalók Oxfordban, Angliában

Az Egyesült Királyság legrégebbi egyetemi városa, Oxford hihetetlen főiskolákkal, méltóságteljes emlékekkel és szárnyaló tornyokkal büszkélkedhet. Míg a világhírű egyetem történelmi termei minden bizonnyal uralják és meghatározzák a várost, vannak szép folyóparti sétálók és több virágzó kocsma is.

[wp_ad_camp_1]

A Cherwell és a Temze között található jól megőrzött középkori központ felfedezése az egyik legjobb tennivaló Oxfordban, gyönyörű épületekkel és bájos macskaköves utcákkal. A Broad Street mentén fekvő Trinity College főbejárata a Balliol College, heves riválisaik és Blackwell könyvesboltja között található. A pompás kerti négyszög mellett csodálatos kápolna is van, félelmetes építészettel együtt. 1555-ben Sir Thomas Pope, a parlament kiemelkedő képviselője és gazdag földbirtokos alapította. Korhű épületei az egykori Durham Főiskola helyét foglalják el. Az a pompája, hogy számos tévéműsort, például Morse felügyelőt és Endeavourt forgattak itt az évek során. Oxford egyik legrégebbi főiskolája, a csinos és békés Merton mindössze egy rövid sétára található a központtól délkeletre.

Oxford

Oxford

Az 1264-ben alapított nagy területe évszázados épületeknek ad otthont, szép quadokkal és a buja pázsit körül tarkított történelmi termekkel. A látogatók megnézhetik a főiskolát, amely a csodálatos középkori könyvtár és a 13. századi kápolna mellett található. Míg az előbbi hihetetlen ritka és antik könyvek gyűjteményének ad otthont, utóbbi a gyönyörű gótikus építészetet mutatja be, hatalmas kőtornyával, amely keleti ablaka fölött magasodik. A Trinity College épületétől csupán egy kőhajításnyira található a történelmi Sheldonian Színház, amely koncertek, előadások, konferenciák és szertartások széles skáláját kínálja. Az 1664 és 1669 között épült Christopher Wren színháza, amelyet a történelem egyik legelismertebb angol építésze tervezett.