A legjobb tennivalók Mongóliában

Oroszország és Kína között helyezkedik el a szárazföldi övezetű Mongólia, az egyik legkalandosabb hely Ázsiában. A végtelen, üres pusztájáról, gazdag nomád kultúrájáról és Dzsingisz kánjáról híres hatalmas ország felfedezésre készteti a számtalan csodálatos turisztikai látványosságot kívánó turistákat.

[wp_ad_camp_1]

A Khorgo-Terkh Nemzeti Park Mongólia központjában, a csábító és vonzó Arkhangai tartományban fekszik, csodálatos tájakkal. A Terkhiin Tsagaan Nuur vagy a „Nagy Fehér-tó” fényvisszaverő vize körül elhelyezkedő parkban végtelen dombok, sztyeppek és egy nagy vulkanikus mező található. Másik kiemelkedő tulajdonsága a magasztos 2240 méter magas Khorgo-hegy, egy szunnyadó vulkán, barlangszerű kráterrel, amely csúcsáról kiemelkedő kilátást nyújt a közeli tóra. A nemzeti park kedves hely a látogatásra, a túrázás, az úszás, a táborozás és a lovaglás egyaránt népszerű időtöltés. A „lángoló sziklák” néven ismert Bayanzag a Gobi Gurvansaikhan Nemzeti Park lélegzetelállítóan gyönyörű része, az ország déli központjában található.

Mongólia

Mongólia

A lenyűgöző homokkő sziklákat vöröses árnyalatukkal Roy Chapman paleontológus, fedezte fel az 1920-as években. Az évek során számos lenyűgöző kövület és dinoszaurusz petesejt került elő itt ezen az elragadóan elhagyatott tájon. Noha Bayanzagban nincs más i tennivaló, mint a sziklákra mászás és a végtelen üresség megcsodálása, a Lángoló sziklák minden bizonnyal epikus látványt nyújt, különösen naplementekor. A Khangai-hegység zöldellő lábainál elhelyezkedő, gőzölgő és nyugtató Tsenkher-források régóta ismertek gyógyhatásukról. Az Arhangai tartományban fekvő források egy idilli helyen találhatók, csodálatos erdők és dombok veszik körül. Egész Mongólia második legforróbbnak tartott vízeséseit a közeli hegyek vulkanikus forrásai melegítik.