A legjobb tennivalók Memphisben

Memphis dinamikus ételvilága, a szívvel-lélekkel gondozott szállodák, koktélüzletek, a feltörekvő művészeti színtér, a zene, a mély polgárjogi történelem és a szabadtéri tevékenységek egyre több utazónak adnak okot a látogatásra. A Time magazin által a közelmúltban „a világ egyik legjobb helyének” koronázott Memphis, idén mindenképpen a bakancslistán kell legyen.

Legyen szó vásárlásról, múzeumlátogatásról vagy a városi zenészek meghallgatásáról, a memphisi útmutatónkban mindent megtalál. A Polgárjogi Múzeum a Lorraine Motel megszentelt területén áll. A második emeleti erkélyen van, közvetlenül a 306-os szoba előtt, ahol James Earl Ray meggyilkolta Martin Luther King Jr.-t. A szoba előtti korláton lógó koszorú jelzi azt a helyet, ahol Kinget egyetlen golyó találta el. A látogatók bepillanthatnak King szobájába, valamint felfedezhetik az utca túloldalán lévő területet, ahol Rayről úgy tartják, hogy elsütötte a fegyverét. A Polgárjogi Múzeum az afro-amerikaiak viharos létezését és fáradhatatlan üldöztetéseit is nyomon követi az Egyesült Államokban. A kiállítások a rabszolgaságra, szegregációra, deszegregációra, aktivizmusra és minden más szerencsétlen tényezőre összpontosítanak, amelyeket sajnos sok afroamerikai ismer.

Memphis

Memphis

A fekete tulajdonban lévő és üzemeltetett legendás grillüzletet a helyiek gyakran a város legjobbjaként emlegetik. A Cozy Corner a jellegzetes füstölt cornish tyúkjáról ismert, de a bordavégek az üzlet alulértékelt, titkos fegyverei. Desiree Robinson, a Cozy Corner pitmasterje történelmet írt, amikor ő lett az első fekete nő, aki bekerült az amerikai királyi barbecue hírességek csarnokába. Az ételei nem okoznak csalódást. Ha Memphisbe tervez utazást, egy éjszaka a Beale Streeten kötelező. Sokkal kevésbé félelmetes, mint a New Orleans-i Bourbon Street, de a hihetetlen élőzene hangulata miatt hasonló ehhez. Hihetetlen tehetségű zenekarok esténként feldolgozásokat adnak elő a folyosó számos bárjában.