A legjobb tennivalók Lexingtonban

A „világ lófővárosaként” ismert Lexington Kentucky Bluegrass régiójának szívében fekszik. Bár számos fő turisztikai látványossága a lótenyésztéshez, a és a versenyzéshez kapcsolódik, fontos gazdasági és kulturális központként is működik.

Vonzó építészete, befolyásos közéleti személyiségei és rangos egyeteme miatt a várost gyakran „Nyugat Athénjának” is nevezték. Barangolás közben furcsa viktoriánus negyedeket, nagy kastélyokat és történelmi ültetvényeket fedez fel, finom éttermekkel. A városban azonban az egyik legnépszerűbb tennivaló Lin Lexington egy felejthetetlen versenyének megtekintése a világhírű Keeneland versenypályán és a Red Mile hám versenypályán. A város délnyugati külterületén találhatók a Mill Ridge Farm érintetlen karámjai és tenyésztőházai. Az ikonikus Keeneland versenypálya közelében található, és híres a világ legjobb telivér versenylovak neveléséről és értékesítéséről. 1962-es alapítása óta fenomenális számú címet nyerő lovat tenyésztettek itt, és 2000 óta 36 1. fokozatú nyertest tenyésztettek, neveltek és képeztek a gazdaságban. Az évek során fenséges telivérei nemcsak a Kentucky-i Derbyt, a Bluegrass Stakes-t nyerték meg és Santa Anita Derby, de az év lova áhított címet is.

Lexington

Lexington

A színes és eklektikus díszítőművészeti gyűjteménynek otthont adó kiváló Headley-Whitney Múzeum mindössze tizenöt perces autóútra található a központtól északnyugatra. A gyönyörű kertek között elhelyezkedő szálláshely Lexington egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága. Sikeres karrierje után a hollywoodi elit ékszertervezőjeként George Headley az ötvenes években visszatért családi farmjára Lexingtonba, feleségével, Barbara Whitney-vel. 1968 -ban múzeumot nyitottak festői környezetében, hogy bemutassák figyelemre méltó alkotásait, amelyek nemcsak csillogó ékszereket és díszesen faragott tárgyakat tartalmaznak, hanem érdekes szobrokat és kidolgozott babaházakat is.