A legjobb szigetek Tanzániában

A fahéj, a szerecsendió és a szegfűszeg régi kereskedelme miatt a „Fűszer-szigetek”-nek nevezték el a tanzániai Zanzibár-szigetcsoportot. Képzelje el, hogy pihen egy pálmafákkal teli fehér homokos tengerparton az Egyenlítői nap alatt, a legtisztább óceán mellett, amelyet valaha látott.

[wp_ad_camp_1]

Changuu egy kicsi sziget, amely Kővárostól északnyugatra helyezkedik el, Zanzibár legnagyobb szigetének történelmi központjában. Talán jobban ismert, mint Prison Island, hiszen Changuu egykor börtönként szolgált a rabszolgáknak és a sárgaláz karanténállomása is volt az 1800-as években. Manapság a sziget nagy részét kizárólag a Changgu Private Island Resortban tartózkodó vendégek számára tartják fenn. Chumbe egy kicsi, lakatlan és magántulajdonban lévő sziget Zanzibar partjainál, amely híres látványos sekély vízű korallzátonyáról és virágzó tengeri életéről. Sajnos ez nem nyitott hajósoknak vagy búvároknak. A zátony kiváló állapotban van, mivel egykor a korlátozott katonai övezet része volt. Később, az 1990-es évek elején a szigetet és a korallzátonyokat egyaránt védetté nyilvánították a most ismert Chumbe Island Coral Park nevű magánkezelésű természetvédelmi terület részeként.

Tanzánia

Tanzánia

A Mnemba-sziget egy kicsi, háromszög alakú sziget Unguja partjainál, amely a Zanzibár-szigetcsoport legnagyobb szigete. A magántulajdonban lévő sziget egy luxus tengerparti üdülőhelynek ad otthont és a sziget kizárólag a vendégek számára van fenntartva. Azok, akik nem vendégek bármikor látogathatják a zátonyt, de a part közelében nem engedélyezett a jelenlét. A Victoria tó délnyugati sarkában található Rubondo Island Afrika legnagyobb szigete amely nemzeti parkkal rendelkezik. A lakatlan sziget nagy részét sűrű szubtrópusi esőerdők borítják, a maradékot mocsarak és nádas alkotja, amelyek otthont adnak mindenféle lenyűgöző vadon élő állatfajnak.