A legjobb szigetek Hondurasban

Honduras országát Guatemala, El Salvador, Nicaragua, a Karib-tenger és a Csendes-óceán veszi körül. Honduras szárazföldje sokat kínál, és olyan városok találhatók meg benne, mint Tegucigalpa és San Pedro Sula kulturális központok. A nemzet nagyszerű tengerpartoknak és lélegzetelállító célpontoknak is otthona, mint például a Cusuco Nemzeti Park.

[wp_ad_camp_1]

Hondurastól délre, a Fonseca-öböl vizein található az Isla El Tigre néven ismert sziget. Ez a vulkáni sziget kúpos csúcsot képez, amely drámai módon kimagaslik a vízből. Az epikus tengerpartokon kívül Isla El Tigre ad otthont egyetlen, Ampala nevű városának. Ampala egyik jelentős kikötőjében történelmi faházak és a nemrégiben felújított Parque Central templom láthatók. Ha komoly túrára készül, induljon a Playa Grande-tól, és induljon felfelé, a vulkán csúcstalálkozójához vezető utak mentén. A legtöbb utazó vezetett túrát választ e kiránduláshoz, mivel az út gyorsan kanyargóssá és zavarossá válik. A Cayos Cochinos vagy a Cochino Cayes két szigetből és további 13 kisebb szigetből áll, amelyek Hondurastól északra találhatók. Hog-szigetek néven is ismert, ezekre a távoli úti célokra gyakran motoros kenu érkezik. Ne jöjjön ide, ha gyógyszertárakat vagy bevásárlóközpontokat keres, mert itt a legnagyobb vonzerő maga a természet.

Honduras

Honduras

Egy nagyobb tengeri rezervátum részeként a Cayos Cochinót elsősorban a szabadtéri kalandok, városnézés és a természetes szépség érdeklődői látogatják meg. A korallzátonyok látványosak a kereskedelmi halászat tilalmának köszönhetően, így a búvárkodás népszerű időtöltés. Ezek a hondurasi szigetek egyikei azon kevés helyeknek a világon, ahol vadonban láthat rózsaszínű közönséges óriáskígyót. Az egyik Öböl-sziget Hondurastól északra található, amelynek neve Guanaja. Sok embert meglep, hogy a szigetet fenyveserdők borítják, és a föld nem olyan fejlett.