A legjobb síző helyek Európában

Sok hely van, ahova az ember szeret nyaralni menni. Mindenkinek másak az elvárásai és kritériumai, amikor azon gondolkodik, hogy mi a számára legmegfelelőbb nyaralóhely. Viszont, ha valaki nem nyaralni, hanem inkább „telelni” menne, akkor már koránt sincs olyan sok választása.

[wp_ad_camp_1]

A helyszínek terén persze lehet válogatni, viszont a tevékenységek terén már kevésbé. Ha valaki a hideg időszakban kíván kikapcsolódni, akkor nagy valószínűséggel választja a téli sportokat. Ezeknek legnépszerűbb fajtája a sízés, valamint a snowboardozás. Számos olyan üdülőtelep és város van kialakítva, amely pont ezeknek a sportoknak az űzésére specializálódott. Nagyon sok turista szereti, ha egy faházat bérelhet és kedvére ellátogathat a különféle nehézségű pályákra. Ha pedig már kisportolta magát, akkor jöhet a forralt bor egy kellemes, kandallóval fűtött helyiségben. Ezek a tevékenységek Európa több részén is végezhetők. Nézzük, hogy melyek a legnépszerűbbek közülük. Az első helyen az olaszországi Sauze d’Oulx áll. Ez az Alpokban található, és azért olyan nagyon népszerű, mert egyaránt találhatók itt kiépített, és erdős pályák is. A helyszínek tehát nagyon sokoldalúak és hangulatosak, ezért mindenki megtalálja a neki legjobban megfelelőt. A házikók pedig nagyon szépek és autentikusak, berendezésük sincs annyira eltúlozva, mint sok más síparadicsomnál.

Sauze d’Oulx

Sauze d’Oulx

Nem utolsó sorban pedig, az árak sem olyan magasak. Ennek ellenére minden feltétel adott a luxusszórakozáshoz. A második helyen az andorrai Arinsal áll. Ennek különlegessége, hogy Franciaország és Spanyolország határán helyezkedik el. Különféle fokozatú pályák találhatók itt, és az a legjobb bennük, hogy nagyon nagy számban vannak az olyanok, amelyek kezdőnek számítanak. Nagyon sok ember azért nem megy el szívesen sízni a felkapott helyekre, mert azok túl nehéz pályákból állnak, és nem merik bevállalni. Itt nem ez a helyzet, szóval, aki még kezdő, az is tökéletesen jól érezheti magát. A harmadik helyen természetesen Ausztria áll. Ebben az országban rendkívül sok sízésre kialakított hely található, azonban a Bregenzerwaldban levő különlegességnek számít. Itt nem csak a sízésen, hanem az autentikus helyszíneken is van a lényeg. A kisházak annyira pozitív hangulatot adnak, hogy akkor is jól érzi ott magát az ember, ha nem a sportolás miatt megy. Mindenképpen megéri kipróbálni a felsoroltakat, az utazás céljának függvényében.