A legjobb programok Romániában

Románia titokzatos és csábító országa garantáltan elragadja Önt attól a pillanattól kezdve, ahogy átlépi a határát. Bár sokan Erdélyhez és Drakulához kötik ezt a viszonylag érintetlen célállomást, Romániában még sok tennivaló várja.

[wp_ad_camp_1]

A Corvin-kastély a hagyományos erdélyi építészet csodálatos példája. A 15. században Hunyadi János magyar katonai vezető építette, a kastély hatalmas kőtornyai és élénk színű tetői mérföldekről láthatók. Hunedoara városára és a Zlatsi folyóra néző szikla tetején helyezkedik el. A Corvin-kastély nemcsak Európa egyik legnagyobb kastélya, hanem történelmét is titokzatos legendák övezik. Úgy gondolják, hogy Vlad rezidenciája volt. Sok látogató azt is állítja, hogy ez inspirálta Bram Stoker Dracula című regényét. Decebal király szobra az egyik legegyedibb dolog, amit Romániában láthat. Ahogy áthajóz a Duna víztározóján, találkozni fog egy szikla oldalába vésett szoborral, Decebal 141 láb magas arcával. Ez a szobor annak a királynak tiszteleg, aki az ország függetlenségéért harcolt Domitianus és Trajanus római császárokkal szemben.

Bukaresti parlament

Bukaresti parlament

A bukaresti impozáns parlamenti palota látványos építészeti eredmény. Több mint 700 építész tervezte, ez a hatalmas szerkezet a legnehezebb és legdrágább adminisztratív épület a világon. 23 szakaszból áll, olyan anyagokból, mint kristályok, márvány, fa és teljesen román eredetű szőnyeg. A Parlament palotájában mind a szenátus, mind a képviselőház megtalálható. Az adminisztrációs épület mellett a Parlament Palotája három helyszíni múzeummal és egy nemzetközi kongresszusi központtal is rendelkezik. Az épület nagyjából 70% -a azonban üres marad a szezonális események és konferenciák miatt. Menjen vissza az időben egy látogatással az ősi fővárosba, Sarmizegetusa Regia-ba. Elképesztő 2000 évvel ezelőtt épült a Dák Birodalom központi védelmi rendszereként, hogy megvédje a római hódításokat. Látogatása során megtekintheti a használt épületek elrendezését.