A legjobb programok Geelongban és a Bellarine-félszigeten

Victoria második legnagyobb városa, Geelong egyre népszerűbb hely. Melbourne-től délnyugatra helyezkedik el, a Bellarine -félsziget és a Great Ocean Road természeti örömei és kis tengerparti városai a közelben találhatók.

A Port Phillip-öbölnek köszönhetően egykor virágzó iparközpont volt, és gazdag történelemmel rendelkezik. Geelongban rengeteg látnivaló várja a nagy régi épületektől az érdekes múzeumokig. A gyönyörű kertek és galériák mellett ragyogó bárok és éttermek is kipróbálhatók a nyüzsgő Corio-öböl partján. A várost határolja a Bellarine-félsziget, amely számtalan gyönyörű folttal rendelkezik. Idilli óceáni strandok és kiváló szörfözési helyek állnak a part menti kisvárosok, történelmi erődök és vasutak mellett. Annyi látnivalóval és tennivalóval, Geelongot és a Bellarine-félszigetet mindenképpen érdemes fellátogatni. A Bellarine-félsziget délkeleti végénél található a kis álmos település, Point Lonsdale, fél órás autóútra Geelong városától. Annak ellenére, hogy meglehetősen durva vizekre néz, békés hely a felfedezésre, és nagyszerű kilátást, szabadtéri tevékenységeket és történelmi turisztikai látványosságokat kínál.

Bellarine-félsziget

Bellarine-félsziget

Közvetlenül a Port Phillip-öböl bejáratánál található, 1863-ban alapították, fényes fehér világítótornyának építését követően. A ma is működő, hangulatos, régi betontorony varázslatos látványt nyújt. A hajókat a „Rip” -en keresztül vezeti. Amellett, hogy lélegzetelállító kilátást nyújt a sziklás hegyvidékről, és figyeli az összes hajót, a vendégek pihenhetnek a tengerparton, vagy úszhatnak a védett öbölben. Csak egy rövid autóútra nyugatra Point Lonsdale -től egy másik kiemelkedő hely van ha homok, tenger és szörfözés után vágyik, az idilli Ocean Grove Beach. A helyiek és a turisták körében egyaránt népszerű, a Bass -szorosra néz, mentőállomásokkal és biztonságos úszóhelyekkel a parton.