A legjobb programok a svájci Zermattban

Ha azt tapasztalja, hogy hófödte csúcsokról, furcsa falvakról és varázslatos tavakról álmodozik, akkor beleszeret majd a kompakt Zermatt üdülővárosba – amely gyönyörű helyen található a lenyűgöző Svájci Alpokban.

[wp_ad_camp_1]

Svájc egyik legünnepeltebb nyaralóhelye, Zermatt az 1800-as évek óta vonzza a látogatókat, és nemcsak lélegzetelállító látványáról, hanem ünnepi szelleméről és családbarát légköréről is híres. A bájos Zermatt faluban található St Mauritius templom egy kompakt, furcsa plébániatemplom, amely lenyűgöző történelemmel rendelkezik. A Szent Mauritius-templom alapjai egészen a 13. századig nyúlnak vissza, és számos átalakuláson kellett átesnie ahhoz, hogy ma így nézzen ki. 1980-ban elvégezték a templom teljes felújítását, hogy a templom jelenlegi lenyűgöző belső terét kapja meg. A feltűnő harangtoronnyal rendelkező templom arról is ismert, hogy a különleges műtárgyak – például oltárai – szerepelnek a svájci regionális jelentőségű kulturális javak jegyzékében. Zermatt számos fenséges hegycsúcsa, az Unterrothorn (egyszerűbb nevén: „Rothorn”) lenyűgöző mind drámai havas hegygerincei, mind az élvonalbeli felvonók miatt, amelyek felmennek a hegyre. Lenyűgöző, hogy a Blauherd-Rothorn felvonó több mint 100 utast képes befogadni, miközben 360 fokos panorámát kínál Zermatt epikus hegytetőire.

Zermatt

Zermatt

A megdöbbentő 3103 méteres tengerszint feletti magasságban, Rothornban a látogatók világszínvonalú étkezéseket, szabadtéri szoborkiállítást és végtelen túraútvonalakat élvezhetnek. Kétségtelenül Zermatt legmagasabb és legjobb hegyei között a Rothorn képes elidőzni minden látogató álmát. Annak ellenére, hogy Zermatt tele van kalandokkal és szórakozással, az is fontos, hogy mindig biztonságban legyünk. A kifejezetten hegymászóknak szentelt Hegymászók temetője kiábrándító, de szükséges emlékeztető arra, hogy a látogatóknak fokozott óvatossággal kell közlekedniük ezeken a pompás hegyeken.