A legjobb programlehetőségek Geelongban és a Bellarin-félszigeten

Victoria második legnagyobb városa, Geelong egyre népszerűbb kirándulóhely. A Melbourne-től délnyugatra található Bellarin-félsziget és a Great Ocean Road természeti szépségei és kis tengerparti városai a közelben találhatók.

A Port Phillip-öbölnek köszönhetően egykor virágzó ipari központ volt, gazdag történelme van, és rengeteg látnivaló van Geelongban, nagy régi épületekkel és érdekes múzeumokkal. A gyönyörű kertek és galériák mellett ragyogó bárok és éttermek is találhatók a nyüzsgő Corio-öböl vízpartján. A várossal határos Bellarin-félsziget, amely számtalan gyönyörű helyet rejt magában. Idilli óceáni strandok és remek szörfös helyek találhatók a kis tengerparti városok, történelmi erődök és vasutak mellett. A rengeteg látnivaló miatt Geelong és a Bellarin-félsziget mindenképpen indokolttá tesz egy látogatást vagy egy hétvégét. A Bellarin-félsziget délkeleti végén található a kis település, Point Lonsdale, félórányi autóútra Geelong városától. Annak ellenére, hogy meglehetősen zord vizekre néz, békés hely a felfedezéshez, és nagyszerű kilátást, szabadtéri tevékenységeket és történelmi turisztikai látványosságokat kínál.

Bellarin-félsziget

Bellarin-félsziget

Közvetlenül a Port Phillip-öböl bejáratánál található, és 1863-ban alapították fényes fehér világítótornyának megépítését követően. A mai napig működő, hangulatos, régi betontorony lenyűgöző látványt nyújt. Úgy működik, hogy átvezeti a hajókat a „Rip”-en – a világ egyik legárulóbb hajózható járatán. Amellett, hogy lélegzetelállító kilátásban gyönyörködhet a szikláról, és figyelheti az elhaladó hajókat, a látogatók pihenhetnek a parton vagy úszhatnak a védett öbölben. Csak egy rövid autóútra nyugatra Point Lonsdale egy másik kiváló hely, ha egy kis homokot, tengert és szörfözést keres; idilli hely az Ocean Grove Beach.