A legjobb nevadai nemzeti és állami parkok

Nevada többnyire száraz területekből és sivár sivatagokból áll, az államok délnyugati részén, Kalifornia és Utah között fekszik. Míg kiszáradt síksága látszólag végtelen, sok csodálatos hegylánc keresztezi az államot, nyugaton és délkeleten található például a végtelenül gyönyörűTahoe-tó vagy éppen a Mead-tó.

[wp_ad_camp_1]

Las Vegas déli részén található a fenséges Sloan Canyon Nemzeti Védelmi Terület, amely a kiterjedt Mojave-sivatagban fekszik. A látványos tájakkal büszkélkedő park mellett fenomenális petroglifák és rock art panelek sora is megtekinthető. Genova csendes és furcsa városában található a Mormon Station State Historic Park az állam nyugati részén fekszik, nem messze a Tahoe-tótól és Kaliforniától. Itt alapították Nevada első állandó, nem őshonos települését egészen 1851-ig. Míg az eredeti helyi kereskedés 1910-ben sajnos leégett, az újjáépített másolat most lenyűgöző pillantást vet a térség úttörő múltjára. Itt-ott több mint 300 gyönyörű rock art panel található itt, köztük csaknem 1700 terv, amely mindent ábrázol az állatoktól és az emberektől kezdve az alakzatokig és a vadászjelenetekig.

Nevada

Nevada

Missouritól Kaliforniáig egészen megdöbbentő és lélegzetelállító a Pony Express Nemzeti Történelmi ösvény, amely sok érdekes helyet tartalmaz, amelyeket meg kell nézni. Nevadában mindent megtalálhat, a múzeumtól és műemlékektől kezdve az állomásokig, a forrásokig és az egész államban elterülő festői ösvényekig. A Pony Expressz figyelemre méltó útvonalán és közvetítő rendszerén keresztül lovas fiatal férfiak szállítottak a leveleket és küldeményeket 1860-61 között. Ennél is lenyűgözőbb az a tény, hogy csak tíz nap kellett ahhoz, hogy áthaladjanak azon 2900 kilométeren és nyolc államon, amelyek mentén a postai út keletről nyugatra haladt.