A legjobb lótakarmány egy helyen!

Nem a legjobb a lova étrendje? Azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Weboldalunk a legjobb lótakarmányokat találja meg. A megfelelően kiegyensúlyozott lótakarmány biztosítása a lótartás egyik legfontosabb része, összetettsége mégis azt jelenti, hogy gyakran félreértik, vagy akár figyelmen kívül hagyják.

Lótakarmány rendelhető a lehető legjobb minőségben, mégis alacsony áron a gravetti.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk bátran és tekintse meg teljes készletünket hogy rendelhessen. Függetlenül attól, hogy Ön az egyetlen, aki törődik a lovával, alapvető ismeretekkel kell rendelkeznie a megfelelő lótakarmányozásról, hogy biztosan megfelelő táplálkozási szinten legyen. Ha segítségre van szüksége a ló egyéni szükségleteinek megfelelő étrend kialakításához, állatorvosa, lótáplálkozási szakértője remek forrás lehet. Először is, és ami a legfontosabb, a lótulajdonosoknak képesnek kell lenniük ránézni a lovukra, és felmérni, hogy egészséges-e, vagy túl kövér vagy túl vékony. A lótulajdonosoknak meg kell ismerkedniük a pontozási rendszerrel, amely 1-től (sovány) 9-ig (elhízott) terjed. Az ideális testkondíció pontszám 4 és 6 között van.

Lótakarmány

Lótakarmány

Az ötös ideális, és (ezeknek a lovaknak) mérsékelt zsírréteggel kell rendelkeznie a nyak taréjánál, a vállak mögött, a bordáknál, valamint az ágyéknál és a farokfejnél. A bordákat könnyen érezni kell, de nem kell látni. Ez segít a lótulajdonosnak eldönteni, hogy a lónak híznia kell-e vagy fogynia. Ezután tudnia kell, mennyi a lova súlya, hogy kiszámítsa, mennyit és mivel kell etetni. Hacsak nem viszi el lovát egy kellően nagy méretű létesítménybe, például egy állatorvosi klinikára vagy egy kereskedelmi farmra, akkor egy súlyszalag segítségével kell kiszámítania a becsült súlyát. A képlet eltérő attól függően, hogy a ló fiatal növekvő ló, póni vagy igásló fajta, szoptató vagy vemhes, nehéz munkát végez-e stb. Amennyiben lótakarmányt keres itt a helye nálunk a gravetti.hu weboldalon.