A legjobb látnivalók Michiganben

A Nagy-tavak régiójának szívében fekvő Michigan középnyugati állam, amely Kanada határán fekszik. Több mint 12.000 tónak és több tengerpartnak ad otthont, mint az ország teljes atlanti-óceáni partvidéke, két nagy félsziget és számos festői, félreeső sziget alkotja.

[wp_ad_camp_1]

A Tahquamenon Falls State Park a csodálatos vízesések helye, amelyekről elnevezték, és az állam északi részén, Michigan érintetlen Felső-félszigetén fekszik. Többnyire fantasztikus erdőkből áll, nem messze helyezkedik el a Superior-tó csillogó vizétől. A Michigan-tó festői partján elhelyezkedő holland kisváros az Alsó-félszigeten fekszik, nem van messze a Grand Rapids-tól. A holland amerikaiak által alapított ‘The Tulip City’ egyedülálló, és festői parkjait és szélmalom által tarkított kertjeit szegélyező gyönyörű izzók gazdagsága miatt nagyon népszerű látnivaló Michiganben. Holland-tól délre található Saugatuck és Douglas ikervárosok, amelyek a Kalamazoo folyó torkolatánál fekszenek a Michigani-tó mellett.

Michigan

Michigan

Majdnem egybe olvadva, a két szomszédos település élénk, mégis laza hangulatának, barátságos természetének köszönhetően a csillogó Gold Coast egyik legnépszerűbb üdülőterülete. Az Egyesült Államokban alapított első Nemzeti Lakeshore, a Pictured Rocks, a Felső-félsziget lélegzetelállító Superior Lake-partjának mentén található. A masszív tengerpartot szegélyező színes homokkő sziklákról nevezték el, és látványos sziklaalakzatoknak, vízeséseknek és barlangoknak ad otthont. Ez a csodálatosan vad nemzeti park nemcsak az Isle Royale-ra, hanem több száz kis szigetre és a környező vizekre is kiterjed, a Superior-tó északnyugati részén fekszik, közvetlenül Kanada határában. 1940-ben alapították, és sok fenséges tájat véd, és különösen ismert a jávorszarvasok és a farkasok nagy populációiról. Félreeső fekvése miatt a park viszonylag kevés látogatót fogad.