A legjobb látnivalók Dél-Amerikában

Dél-Amerika a szuperlatívuszok kontinense: valami mindig a legmagasabb, a legszárazabb, a legnagyobb, a legmélyebb, a legritkább. A szuperlatívuszok bőven megtalálhatók Caracastól Tierra del Fuegóig, segítve, hogy minden utazó találjon valamit, ami érdekli őket.

[wp_ad_camp_1]

A környezetvédők élvezni fogják a Brazíliában jól konzervált Pantanalt, míg a vásárlók előkelő butikok közül választhatnak olyan nagyvárosokban, mint Rio de Janeiro vagy az andoki falvak színes piacai. Cartagena egy nagy város Kolumbia karibi partvidékén. 1533-ban alapították a spanyolok, akik a spanyol Cartagenáról nevezték el. Spanyolország dél-amerikai uralma alatt a város a politika és a gazdaság központja volt. Cartagena ma meglehetősen modern város, de meg fogja találni a fallal körülvett történelmi központot és a Dél-Amerika legnagyobb erődítményének tartott erődöt is. Cartagenának gazdag kulturális színtere van, fesztiválokkal egész évben; múzeumok és művészeti galériák várnak mindenkit. Salvador da Bahia, más néven csak Salvador, több dolgot is magába foglal.

Los Glaciares

Los Glaciares

A portugálok 1548-ban alapították, így ez az egyik legrégebbi gyarmati város Amerikában. Gazdag múltját Pelourinhóban, a korbácsoló oszlopról elnevezett történelmi központban láthatja, ahol rabszolgákat vertek. Brazília harmadik legnagyobb városa egyben az első rabszolgakikötő volt Amerikában. Ennek az afrikai örökségnek a nyoma megtalálható a mai helyi kultúrában, különösen a konyhában. Salvador egyben partiváros is, amely a világ legnagyobb partijának ad otthont: az éves karneváli ünnepségének. A Los Glaciares Nemzeti Park is megér egy látogatást. A park nemcsak Argentína legnagyobb nemzeti parkja, hanem Grönlandon és az Antarktiszon kívül itt található legnagyobb jégsapka – ez a jégsapka 47 nagy gleccsert táplál. Ezek közül a leghíresebb a Perito Moreno gleccser.