A legjobb látnivalók Campaniában, Olaszországban

A Földközi-tenger által határolt dél-olaszországi régió, Campania öt tartományból áll: Salerno, Caserta, Benevento, Avellino és Nápoly. Ez egy olyan terület Olaszországban, amely hihetetlenül gyönyörű, nem csak a természete miatt – drámai tengerparttal és csodálatos hegyekkel kiegészítve – hanem lenyűgöző történelme miatt is.

Itt találhatja meg az ókori régészeti lelőhelyeket, amelyek ennek a régiónak a történetét mesélik el, az ókori görögöktől a rómaiakig; omladozó romoktól a klasszikus világ remekeiig. Campania a fülledt tengerpartok és a jó élet csillogásának a helye is. Ez egyben az olasz ételek bölcsője, a pizza, a spagetti, a limoncello, a cannelloni és a mozzarella otthona. Mire vár? Campania csak önre vár. A sokkal nagyobb Salernótól délre fekvő Pisciotta egy tengerparti város, amely egy dombon található, kilátással a Tirrén-tengerre. Maga a város a középkori időkre nyúlik vissza, és tele van a korszak építészetével. Anélkül, hogy nagymértékű túlfejlesztés történne, a város megőrizte a régi világ varázsát, pasztell házakkal, szűk utcácskákkal és régi templomokkal, amelyek kis, macskaköves téren rejtőznek.

Campania

Campania

Itt különösen lenyűgöző a 17. századi Palazzo Ciaccio boltíve; onnan sétáljon le a La Chiusa nevű ősi ösvényen olajfaligeteken keresztül a partvonalhoz és Pisciotta gyönyörű strandjához. Egy kőhajításnyira Nápolytól, Caserta városa büszke tulajdonosa a csodálatos barokk Caserta királyi palotának, amelyet makulátlan pázsitokkal és szökőkutakkal díszített, díszes kertek egészítenek ki. A campaniai város egyéb látnivalói közé tartozik a Monumental Complex Belvedere San Lucio; az egykori selyemgyár bájos épületei mára mindenki számára élvezetes üdülőhellyé váltak. Az 1762-ben épült Vanvitelli vízvezetéke korábban Caserta térségének vízellátását szolgálta, és a városban találhatóak a gladiátor amfiteátrum romjai is. Történelmi múltja lévén, rengeteg műemlék épület várja Önt Casertába való utazása során.