A legjobb kirándulások Reykjavíkból

Reykjavík Izland fővárosa és a legtöbb nemzetközi turista csomópontja. Ha Izlandra látogat, szinte biztosan elrepül Reykjavíkba. A város tele van hihetetlen látnivalókkal, köztük színes épületekkel, a Tjörnin nevű festői tóval és az Izland Nemzeti Galéria lenyűgöző művészeti gyűjteményével.

[wp_ad_camp_1]

Ahhoz, hogy valóban megtapasztalja azt, amit Izland kínál, érdemes néhány napig kirándulni Reykjavíkból. Kevesebb, mint egy órára található keletre Reykjavík városától a Kerid-kráter. Ezt a vulkáni krátert merész, világoskék víz töltötte be, és valóban kiemelkedik a tájon. 20 perc alatt elsétálhat a kráter teljes peremén, ez gyors, de felejthetetlen megálló. Ha kalandosnak érzi magát, akkor sétálhat akár lefelé is a peremtől közvetlenül a kráterbe, és felülhet a tó szélére. Télen a kráter-tó befagyott vizein is gyakran sétálnak, de ez nem ajánlott, mert veszélyes lehet.

Reykjavik

Reykjavik

A Viktől északra található Skógafoss Izland egyik leghíresebb és legszebb vízesése. A Skógafoss Skóga faluban található, megdöbbentő 180 méter magas. Ha még egy túrára készül, akkor elindulhat a Skóga folyó völgyén vezető utak mentén, amíg el nem éri a Skógafossot, és az út mentén újabb tucat kisebb vízesést fog látni. Lehetőség van egy rövid útvonalra is, ha megnézné a vízesések tetejét, ez pedig hihetetlen kilátást nyújt a Skógafoss méretére. A Black Beach néven is ismert Reynisfjara partján fekete kavicsok és homok látható. Itt találhat olyan fekete bazalt kőoszlopokat is, amelyek igazán drámai módon kiemelkednek. Sokan jönnek a Reynisfjara tengerpartra fényképezni és megcsodálni a tájat, de érdemes megjegyezni, hogy a terület fantasztikus a madarak megfigyelésére is. Két órás autóútra délre a part mentén elmehet Vik kisvárosába. Vik ismert a Mýrdalsjökull nevű hatalmas gleccserről, de még nagyobb oka a látogatásnak a Reynisfjara tengerpart felfedezésének lehetősége.