A legjobb karácsonyi vásárok

A karácsonyi időszakot a szeretet ünnepének nevezzük, mert ilyenkor gyűlik össze az egész család, és ilyenkor figyelünk oda a legjobban az olyan dolgokra, amelyek nem önmagunk felé, hanem a másik ember (mondjuk a családtagok felé) irányulnak.

[wp_ad_camp_1]

Ez a folyamat általában egy megszokott rítusban mutatkozik meg: kedvesek vagyunk egymással, ajándékozunk, és persze jókat eszünk, mindezt közösen. De mi van akkor, ha valaki fel akarná bontani ezt a rendet, és változtatni egy kicsit a megszokott rítusokon? Ilyen esetben is fennáll az, hogy egymásért cselekszünk, együtt töltjük az időt, csak másféleképpen. A legjobb módja, hogy kísérletezzünk ezzel, ha ellátogatunk egy karácsonyi vásárba. Értelemszerűen, ezen rendezvényeket is a karácsony szelleme uralja, annyi különbséggel, hogy nem egy asztalnál ülünk a családdal, hanem ellátogatunk ezekre a helyekre, és nézelődünk. Persze, attól, amitől külföldre utazunk, nem jelenti azt, hogy nem ülhetünk le együtt vacsorázni a vásár színes kavalkádja után. Ha az ember emellett dönt, akkor biztosan nem fogja majd megbánni. Ezek a vásárok annyira autentikusak, hogy majdnem semmi nem adhat ilyen pozitív karácsonyi töltetet.

Karácsonyi vásár

Karácsonyi vásár

Nézzük, hogy melyek azok a helyszínek, ahol évente megrendezésre kerülnek az ehhez hasonló események. Elsőként a horvátországi Zagrebet érdemes megemlíteni. Itt évente szerveznek vásárt, és rengeteg turistát vonzanak oda, mert nagyon sok kézműves magánvállalkozó árulja itt a dolgait. Ráadásul, nem csak egy bizonyos helyszínen, hanem szinte az egész központban csinálnak különféle rendezvényeket, melyek közül a tánc a legszebb. Mindenképpen megéri ellátogatni ide. A második, amiről beszélni kell, az a franciaországi Strasbourg. Ez arról híres, hogy a legelső vásárok közé tartozik, és éppen ezért is hagyományőrzőbb, mint a többi. A harmadik szintén Franciaországhoz köthető, és Colmarban található. Ez egy kicsit más, mint a többi, kevésbé díszített, viszont az érdekes házak miatt igazi különlegességnek számít. Mintha csak a Mikulás szülőfalujában járnánk… Az utolsó, amelyet még mindenképpen meg kell említeni, az a németországi Drezdában található. Ez egy nagyon díszes, és mégis autentikus helyszín. Érdekes, hogy a díszítések úgy vannak megoldva, hogy közben nem keltik a giccs képzetét (mert, ugye, ez sok karácsonyi vásárról és dekorációról sajnos nem mondható el).