A legjobb hajerősítő vitaminok

Annak érdekében, hogy egészséges legyen a bőrünk, a hajunk vagy éppen a körmünk, nagyon sok minden állhat a hátterében. A szép ápolt külső elérése érdekében pótolnunk kell a szükséges vitaminokat a szervezetünk számára.

[wp_ad_camp_1]

A hiányos, illetve a rossz táplálkozás következtében előléphetnek olyan tünetek, mint pl. elvékonyodott hajszálak, vagy éppen krónikus hajhullás. Sajnos ezek a problémák igen gyakorinak nevezhetőek és a tél közeledtével ezek csak hatványozódhatnak. Attól eltekintve, hogy ki hogyan viseli a frizuráját, hosszan vagy röviden, klasszikusan vagy divatosa, csakis akkor mutathat jól, ha dús és egészséges a hajkoronánk. Amennyiben változtatni szeretne azon, hogy töredezett és ritkás a frizurája, akkor a következő vitaminokra lesz szüksége. Igazán univerzális erőforrásnak nevezhető a C-vitamin, amely a hajszálak számára is nagy segítséget nyújthat. Ugyanis általa a vas is könnyebben szívódhat fel és jut el a hajhagymákhoz. Ezen felül meg kell említeni, hogy megerősítheti a haj sejtjeit, és az antioxidánsok segítségével megnöveli az ellenálló képességet is.

Hajerősítő vitaminok

Hajerősítő vitaminok

A C-vitamin természetes formában többek között megtalálható a citrusfélékben, a paprikában illetve a csipkebogyóban is, stb. Ezen felül ajánlott még az A vitamin bevitele a szervezet számára, amelynek a hatására a haj és a bőr is sima és bársonyos lesz. Továbbá nagyban hozzájárulhat annak a növekedéshez is. Az A vitamin hiánya sokszor vezethet töredezett hajvégekhez és hajhulláshoz is. Az A vitamint nagy mennyiségben megtaláljuk a sárgarépában, sárgabarackban, illetve a paprikában is. Amennyiben a hajunk nem csak töredezett, de még korpás is, akkor az F vitamin pótlására is szükségünk lesz. Amely főként az olajos magvakban található meg és a teljes kiőrlésű gabonákban.