A legjobb, ha citrusféléket is eszik reggelire

Azt már bizonyára rengetegszer hallotta, hogy a reggeli a nap megfontosabb étkezése. Nagyon fontos, hogy mit fogyasztunk a reggeli órákban, mert ezen múlik az egésznapos energiabeosztásunk. Leginkább a tojást tanácsolják fehérje, és kálciumtartalma miatt, de mi van a citrusfélékkel?

[wp_ad_camp_1]

Azt már sokkal kevesebben tudják, hogy a citrusfélék is ugyanannyira tartalmas reggeliként szolgálhatnak, mint a tojás. Fogyassza őket magára, vagy összeturmixolva, mindenképp elérik majd a kívánt hatást: elegendő energiát biztosítanak egész napra, emelik a szervezetben felgyűlt víz tartalmát, szép lesz tőlük az ember bőre, és nem utolsó sorban, nagyon finomak is. A citrusfélék arról híresek, hogy nagyon sokféle van belőlük, ezért minden évszakban akad olyan, amelyik akkor éli „aranykorát”. Ha nem akarja, hogy mindig ugyanazt fogyassza, akkor vásároljon több fajtát egyszerre, és csináljon belőle egy vegyes smoothiet. Meglátja, hogy sokkal jobban érzi majd magát a bőrében, ha ezzel kezd, vagy ezt fogyasztja akár napközben is étrend kiegészítő gyanánt.

Citrusféle reggelire

Citrusféle reggelire

Azonban ha valamiért nem szereti a smoothiet, például az állaga miatt, akkor létezik más megoldás is: a gyümölcsökből készítsen limonádét! A citrusfajták ugyanis tökéletesek erre a célra, és nem csak a citrom, amit a hagyományos limonádéba tesznek, hanem a többi is. A legjobb azonban, ha minél többfajtát felhasznál. Ha a citromon kívül narancsot, grapefruitot, vagy mandarint is tesz bele, akkor az így kapott ital sokkal ízletesebb lesz majd. Fűszerként használhat mindent, amit a forraltborba is szokás tenni, elsősorban fahéjat és egy kevés szegfűszeget. Ha ez megvan, és hagyta állni is egy kicsit a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek, akkor szedje ki a gyümölcsöket. Fontos, hogy ne dobja el, hanem inkább használja fel valamire, például vagdossa bele zabkásájába.